Τόσα θα πάρει ο Μπορμπαλάν και οι βοηθοί του

Η ΚΕΔ αποφάσισε να λειτουργήσει με το "κατ' εξαίρεση" και να ορίσει τον πολύπειρο Ισπανό διαιτητή, Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου (12/5, 20:30).

Μάλιστα, επειδή τέθηκε ζήτημα νομιμότητας από την Ένωση στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ με ψήφους 3-2 πέρασε την επιλογή του 45χρονου ρέφερι.

Πολλοί είναι εκείνοι που απορούν για τα χρήματα που θα λάβει ο Ισπανός και οι βοηθοί του. Αν ο διαιτητής ήταν Έλληνας, θα ελάμβανε 1.500 ευρώ ο ίδιος και τα μισά χρήματα οι βοηθοί του, ενώ το ποσό των 400 ευρώ θα πήγαινε στον τέταρτο. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τον Μπορμπαλάν και το τιμ του, αφού θα πληρωθούν με τιμές επιπέδου φάσης ομίλων του Champions League.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, οι Ισπανοί θα λάβουν ποσό της τάξεως των 16.000 ευρώ, ενώ μαζί με την παραμονή τους στην Ελλάδα, τα οδοιπορικά τους και τα έξοδά τους κατά την διαμονή τους στην χώρα μας, το ποσό φτάνει τις 20.000 ευρώ.

Ο Μπορμπαλάν θα λάβει κάτι λιγότερο από 6.000 ευρώ (5.800 πιθανότατα), οι βοηθοί από 2.600 ευρώ, ενώ καλά χρήματα παίρνουν και οι δυο επιπρόσθετοι. Όσο για τον Τάσο Σιδηρόπουλο, θα πληρωθεί 400 ευρώ, με βάση ό,τι ισχύει στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, οι διαιτητές πληρώνονται σαν να πρόκειται για διεθνές παιχνίδι, εφόσον έρχονται από το εξωτερικό για να διευθύνουν τον τελικό του Κυπέλλου.

 


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!