Κοντά σε αλλαγή σελίδας ο Παναθηναϊκός

Πιο κοντά από ποτέ στην αλλαγή σελίδας βρίσκεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς οι Γιάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα του Σαββάτου κάνουν λόγο για «σημαντικό βήμα οριστικής συμφωνίας» αναφορικά με τη μεταβίβαση των μετοχών του «τριφυλλιού».

Όπως αναφέρεται στην κοινή τους ανακοίνωση ξεκινά άμεσα ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ, ο οποίος
Όπως αναφέρεται στην κοινή τους ανακοίνωση ξεκινά άμεσα ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ, ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, όταν και θα πέσουν οι υπογραφές...
θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, όταν και θα πέσουν οι υπογραφές.

Παράλληλα οι δύο πλευρές επισημαίνουν ότι θα τηρηθούν αυτά που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ τους σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι αποφάσεις για το μέλλον του Παναθηναϊκού θα λαμβάνονται από κοινού «με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών».

Αναλυτικά η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΠΑΪΡΟΖ ΠΙΕΜΠΟΝΓΚΣΑΝΤ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ PAN ASIA INVESTMENTS:

«Ενα σημαντικό βήμα σημειώθηκε σήμερα στην κατεύθενυνση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ των κυρίων Ιωάννη Αλαφούζου και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ εκ μέρους της Pan Asia Investments SA., στο γραφείο του πρώτου, και στην οποίαν συμμετείχαν τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες ελέγχου των οικονομικών και διοικητικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να καταστεί δυνατή η νομική κατοχύρωση των δύο πλευρών στην πορεία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας το οποίο σήμερα ανήκει στον κ. Ιωάννη Αλαφούζο προς τον αγοραστή Pan Asia Investments.

2. Να οριστεί ημερομηνία λήξης όλων των διαδικασιών και της μεταβίβασης των μετοχών η 30η Ιουνίου 2018.

3. Στο μεσοδιάστημα οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας να λαμβάνονται από κοινού και με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών.

4. Να δοθεί στην δημοσιότητα με κοινή δήλωση των δύο πλευρών η συνάντηση, οι αποφάσεις και τα περαιτέρω βήματα, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να γνωρίζουν με απόλυτη διαύγεια τα τεκταινόμενα.

Τα ανωτέρω, επισφραγίστηκαν με Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU) το οποίο περιλαμβάνει τις προθέσεις των δύο πλευρών, την εν λόγω συμφωνία και τα βήματα που θα ακολουθηθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Το σύμφωνο υπέγραψαν οι κκ. Ιωάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και προβλέπει:

α. Ξεκινά αμέσως από εξειδικευμένους τεχνοκράτες ο οικονομικός και νομικός έλεγχος

β. Επιβεβαιώνονται απολύτως οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από τις δύο πλευρές και οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί

γ. Η τελική συμφωνία θα υπόκειται στο Αγγλικό Δίκαιο.

Τόσο ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος όσο και ο κ. Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ μετά το πέρας της πολύωρης συνάντησης εξέφρασαν την ελπίδα ότι η υπεύθυνη προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα και θα επισφραγιστεί με την τελική συμφωνία, θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα πιο αισιόδοξο και δυναμικό μέλλον.

Η πρωινή συνάντηση των Αλαφούζου-Πιεμπονγκσάντ

Το πρωί του Σαββάτου οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για καλό κλίμα, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα από την σύμπλευσή τους προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal.

Οι δύο άνδρες υπέγραψαν σύμφωνο εμπιστευτικότητας και, όπως προαναφέραμε, η διαδικασία θα προχωρήσει στο τελικό της στάδιο που είναι η ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου που έχει ήδη ξεκινήσει από την εταιρία Grant Thornton.

Αν τα αποτελέσματά του δεν δείξουν κάτι διαφορετικό από αυτά που γνωρίζει η πλευρά του Πάιροτ Πιεμπονγκσάντ, τότε θα συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με 27 εκατομμύρια και θα πάρει στην κατοχή του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ.

«Τρέχει» την ΠΑΕ ο Αλαφούζος μέχρι τις 30/6

Ο Γιάννης Αλαφούζος και το υπάρχον διοικητικό σχήμα ανέλαβε να τρέξει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έως το τέλος του Ιούνη οπότε και προβλέπεται να γίνει η μεταβίβαση του τριφυλλιού στον Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ.

Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Αλαφούζο ότι θα διευθετήσει όλες τις άμεσες οικονομικές εκκρεμότητες που υφίστανται στην ομάδα για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα ενόψει της νέας σεζόν, ενώ θα έχει πλήρη εικόνα για όποιες κινήσεις γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και αναλάβει το κονσόρτσιουμ "Pan Asia" τα ηνία της ΠΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της συζήτησης των δύο ανδρών και των νομικών συνεργατών τους, ο Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ επιβεβαίωσε, όπως αναφέρει το sdna, ότι έχει ήδη έτοιμη τη λύση του Αβρααμ Γκραντ για τη θέση του αθλητικού διευθυντή σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το «deal».

Επιπλέον τα 27 εκατ. ευρώ του ασιατικού κονσόρτσιουμ προβλέπεται να μπουν στην ΠΑΕ μετά τις 30 Ιουνίου και την οριστικοποίηση όλων των μερών της συμφωνίας παραχώρησης της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρίας.

Πηγή: www.zougla.gr


Σχολίασε κι εσύ!