Με Καλάθη η κορυφαία πεντάδα της EuroLeague

Περίπου μία εβδομάδα πριν από το Final Four του Βελιγραδίου, η EuroLeague ανακοίνωσε επίσημα την κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης για την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Τα ΜΜΕ έκριναν το 75%, οι φίλαθλοι το 25% και το ελληνικό μπάσκετ έχει ως εκπρόσωπο τον Νικ Καλάθη του Παναθηναϊκού.

Ο διεθνής γκαρντ του "τριφυλλιού" είναι στην κορυφαία πεντάδα μαζί με τους Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Τορνίκε Σενγκέλια (Μπάσκονια) και Γιαν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε).

Μοναδικός από την περσινή καλύτερη πεντάδα είναι ο Ντε Κολό, ενώ για τους Καλάθη, Ντόντσιτς και Σενγκέλια είναι η πρώτη φορά στην καριέρα τους που το καταφέρνουν.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΘΗ

Ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε την κορυφαία χρονιά του στη EuroLeague κι "έγραψε" επιδόσεις που μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα κορυφαία γκαρντ της ιστορίας. Ενδεικτικό είναι πως μέτρησε 13 φορές με 10+ ασίστ, ενώ στο σύνολο είχε 11 double-double με πόντους και τελικές πάσες, τα περισσότερα από κάθε άλλον σε μία σεζόν! Συνολικά, είχε 14.5 πόντους και 8 ασίστ σε 29 λεπτά κατά μέσο όρο. Η καλύτερη του εμφάνιση ήταν στο 82-81 επί της Εφές στην Πόλη, όταν η στατιστική του είχε 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 τελικές πάσες, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 42 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Ο Νάντο Ντε Κολό έκανε γι’ ακόμα μία χρονιά τη διαφορά για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μέτρησε 16.9 πόντους σε 25:46 κατά μέσο όρο. Συνολικά μέτρησε 508 πόντους κι έγινε ο πρώτος με 500+ πόντους σε τρεις διαφορετικές σεζόν. Εντυπωσιακό πως και στα 30 ματς που πήρε μέρος ήταν διψήφιος!

Όσο για τον Λούκα Ντόντσιτς; Πριν από μερικές ημέρες αναδείχθηκε ομόφωνα Rising Star για δεύτερη σερί χρονιά, αλλά με βάση τις επιδόσεις του, δεν μπορούσε παρά να βρίσκεται και στην κορυφαία πεντάδα. Πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις για την ηλικία του, είχε διψήφιο αριθμό πόντων στα 26 από τα 31 παιχνίδια και συνολικά μέτρησε 16.1 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο Τορνίκε Σενγκέλια ήταν φέτος ο απόλυτος ηγέτης της Μπασκόνια. Στο σύνολο είχε 13.7 πόντους και 6.1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, με το εξαιρετικό 614% στα δίποντα. Η κορυφαία εμφάνιση βάσει στατιστικής ήταν στο 87-77 επί της Χίμκι, όταν τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 15 πόντους κι άλλα τόσα “σκουπίδια”!

Ο Γιαν Βέσελι ήταν και την αγωνιστική περίοδο 2015-16 στην κορυφαία πεντάδα της EuroLeague. Φέτος, αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη λύση στη γραμμή των ψηλών της Φενέρμπαχτσε και σε 26:42 ανά παιχνίδι μέτρησε 12.9 πόντους και 5.2 κατά μέσο όρο. Κορυφαίο του παιχνίδι στη Μόσχα, όταν πέτυχε 31 πόντους και η ομάδα του επικράτησε της ΤΣΣΚΑ με 95-93.


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!