Η... Τούμπα πήγε στη Βουλή

Οι εκρηκτικές και εξευτελιστικές συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως... εισχωρούν και στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς το πρωί ακούστηκαν πρωτοφανείς εκφράσεις από δύο βουλευτές της Θεσσαλονίκης, από την Ένωση Κεντρώων και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Αμφότεροι εμφανίστηκαν ως αυτόκλητοι υπερασπιστές του Ιβάν Σαββίδη και του «Δικέφαλου του Βορρά», ενώ εγκάλεσαν τον υφυπουργό Αθλητισμού για την κίνησή του να διακόψει το πρωτάθλημα.

Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς αποκάλεσε εγκληματίες τους διαιτητές του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ζήτησε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και ισχυρίστηκε ότι όλα συμβαίνουν επειδή ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και δεν αφήνουν τον «Δικέφαλο του Βορρά» να τερματίσει πρώτος.

Κατά τον Αριστείδη Φωκά, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, η Τούμπα ήταν «εκκλησία» και «Το χαρτί έπεσε στον ώμο, ενώ ξαφνικά τα τραύματα βρέθηκαν στα χείλη. Δεν υπήρξε διακοπή του αγώνα και ο Ολυμπιακός και οι παίκτες του αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο» ρώτησε, μάλιστα τον υφυπουργό γιατί δεν υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός και «τι θα γίνει με τους ηθικούς αυτουργούς».

Συνέχισε σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ υποστηρίζοντας ότι «Όλα έγιναν από τη στιγμή που πήρε ο ΠΑΟΚ κεφάλι στο πρωτάθλημα. Έχουμε παρωδία του συστήματος κατά της ομάδας του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ κάτω από πίεση και μετά μας λέει ότι το γκολ μετράει όταν οι παίκτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο κανονισμός λέει υποβιβασμός στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ που αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο».

Απαίτησε μάλιστα να... εφαρμοστεί ο νόμος, είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο Σαββίδης έσωσε τη ΣΕΚΑΠ από τα «χέρια του Τούρκου», προσφέρει θέσεις εργασίας και βοηθάει το ποδόσφαιρο. 

«Θέλω να μου απαντήσετε αν θα ελέγξετε και τους δύο εγκληματίες διαιτητές. Δεν είναι δυνατόν η καλύτερη ομάδα να μην παίρνει το νταμπλ και να κυνηγιέται από το σύστημα. Τι έγινε με την «παράγκα», κύριε υπουργέ; Τι έγινε με την εγκληματική οργάνωση; Τίποτα απολύτως. Διακόψατε το πρωτάθλημα για να μην πάρει ο ΠΑΟΚ το νταμπλ» είπε απευθυνόμενος στον υφυπουργό Αθλητισμού.

Απαντώντας ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε ότι οι αποφάσεις δεν θα παρθούν στα καφενεία για να υπογραμμίσει ότι «Υπάρχουν όργανα και κανόνες. Αν θέλουμε να γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα, θα πρέπει να αφήσουμε τα όργανα να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να τα επηρεάζουμε. Αν εδώ μέσα στο Κοινοβούλιο γίνεται αυτή η συζήτηση, τι απαίτηση θα έχω από τα νεαρά παιδιά, που δεν είναι τόσο σοφά όσο -υποτίθεται- είμαστε εμείς;».

Προειδοποίησε για την «δαμόκλειο σπάθη» του Grexit, μετά τα όσα συζητήθηκαν με τη FIFA, ενώ απευθύνθηκε σε υψηλούς τόνους προς τον κ. Φωκά σημειώνοντας «Μου λέτε να ελέγξω τους δικαστές. Οι δικαστές στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία δεν ελέγχονται. Δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση. Αν κάνουν καλά τη δουλειά τους, θα κριθούν, θα ανανεωθεί η θητεία τους. Αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, δεν θα ανανεωθούν οι θητείες τους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε «Τι είναι αυτά που λέτε; Λίγο απέχει η συζήτηση από το να γίνει καφενείο, αν αρχίσουμε εδώ να αναλύουμε φάσεις πέναλτι και οφσάιντ. Θα γελάει ο κόσμος μαζί μας. Ναι, πράγματι επένδυσε (σσ ο Σαββίδη), αλλά αυτό τι σημαίνει; Όταν κάνει κάτι που είναι έκνομο θα πετάξουμε αετό; Ούτε τον δικαστή στον Σαββίδη θα κάνω, ούτε τον υπερασπιστή του, ούτε τον εισαγγελέα του».

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε, όμως και ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος είπε στον υφυπουργό «Θα έπρεπε να απολογηθείτε και καλείστε να απολογηθείτε».

Ο βουλευτής των ΑΝ. ΕΛΛ. έβγαλε λογίδριο υπέρ του ΠΑΟΚ λέγοντας ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης κλήθηκε να παίξει σχεδόν όλο τον πρώτο γύρο χωρις φιλάθους, ενώ επιτέθηκε στον Ολυμπιακό λέγοντας «Προηγούνταν στο πρωτάθλημα και έρχεται η ομάδα του Ολυμπιακού στην Τούμπα και παραβιάζοντας τα πάντα έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο. Δεν άφησε τον γιατρό να εξετάσει τον υποτιθέμενο τραυματία, δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ -και μετά από παραπομπή του γιατρού του αγώνα- ο φερόμενος ως τραυματίας στο δημόσιο εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης, αλλά πήγε με ιδιωτικό αυτοκίνητο σε ιδιωτική κλινική που συνεργάζεται η ομάδα του Ολυμπιακού. Και αντί να τιμωρηθεί αυτός που παραβίασε τους κανόνες, τιμωρείται η ομάδα του ΠΑΟΚ. Πώς θέλετε να νιώθει ο λαός της Μακεδονίας;».

Έστρεψε τα βέλη του προς την ΑΕΚ σημειώνοντας «Μόλις η ΑΕΚ είδε ότι έφαγε το γκολ και θα το χάσει το παιχνίδι, είπαν οι παίκτες της ΑΕΚ “φοβόμαστε” και “δεν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο”. Αντί να κληθούν αυτοί να απολογηθούν, καλείται ο ΠΑΟΚ να απολογηθεί».

Τον κ. Λαζαρίδη προσπάθησε να επαναφέρει στην τάξη ο Νικήτας Κακλαμάνης (ο οποίος προέδρευε στην έδρα) λέγοντάς του «Δεν θα κάνουμε τη Βουλή Τούμπα».

Ο βουλευτής των ΑΝ. ΕΛΛ., όμως, συνέχισε και, απευθυνόμενος πάλι στον Γιώργο Βασιλειάδη, είπε «Να μην κάνετε δηλώσεις, γιατί κάνατε δηλώσεις μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού, γιατί οι δηλώσεις σας ταυτίστηκαν με την απόφαση που βγήκε μετά από μερικές μέρες».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός χαρακτήρισε το σχόλιο αυτό «εμετικό» και συνέχισε «Τι είπα μετά τα γεγονότα; Ότι εξαιτίας ενός ανεγκέφαλου, ενός βλάκα, μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα. Για πείτε μου, διαφωνείτε με αυτό; Δώστε του βραβείο. Εδώ πέρα δεν είμαστε για να χαϊδεύουμε αυτιά. Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει. Θυμάστε για ποιο λόγο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ; Μήπως έπρεπε να δώσουμε βραβείο ανδρείας; Η ομοσπονδία έχει πειθαρχικά όργανα, τα πειθαρχικά όργανα έχουν τακτικούς δικαστές. Δεν κρίνω εγώ, ούτε εσείς, κ. Λαζαρίδη. Και απ' ό,τι φαίνεται, ευτυχώς».

Ο Γιώργος Λαζαρίδης συνέχισε λέγοντας ότι ο Γ. Βασιλειάδης ταυτίζεται «με τις μελανότερες σελίδες του ποδοσφαίρου στη Μακεδονία» και μίλησε για αθηνοκεντρικό σύστημα, ενώ κατηγόρησε τον υφυπουργό και για τους υποβιβασμούς του Ηρακλή και του Άρη.

«Τέτοιες προοπτικές διχάζουν την Ελλάδα και δεν την ενώνουν» κατέληξε.

Στον βουλευτή Θεσσαλονίκης απάντησε εκ νέου ο Γιώργος Βασιλειάδης επισημαίνοντας «Αποφασίστε. Είμαι κατά του ΠΑΟΚ ή είμαι υπέρ του ΠΑΟΚ; Όσα είπατε τα θεωρώ παραληρηματικά και δεν απαντάω. Εγώ δεν σκοπεύω να χαϊδέψω αυτιά. Να μη λαϊκίζουμε, περισσότερο ζημιά κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή έπρεπε όλοι να δείχνουμε με το δάχτυλο τους υπαίτιους της κακοδαιμονίας του ποδοσφαίρου, που είναι όλοι αυτοί οι οποίοι αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και να ζητούμε και να απαιτούμε από αυτούς τις ελάχιστες δεσμεύσεις για να προχωρήσουμε μπροστά. Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς εξαιτίας των συμπεριφορών, των πράξεων και των παραλείψεών τους».


Πηγή: www.efsyn.gr


Σχολίασε κι εσύ!