Μπαρτσελόνα, η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα

Γι’ ακόμα μία χρονιά, η Μπαρτσελόνα απέτυχε στη EuroLeague. Το 2015 ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης που την άφησε εκτός Final 4, το 2016 η Λοκομοτίβ Κουμπάν, ενώ τις δύο τελευταίες σεζόν, απογοητεύει με την πορεία της στο νέο format της διοργάνωσης. Μεταξύ άλλων, οι Καταλανοί πληρώνουν την πενιχρή εκτός έδρας παρουσία τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του coach Πέσιτς έχει τη χειρότερη εκτός έδρας παρουσία μεταξύ των 16 ομάδων. Είναι στο 1-11, με το μοναδικό της "διπλό" να είναι αυτό στη Μόσχα επί της Χίμκι με 79-65. Ήταν τότε που κάτι έδειχνε να αλλάζει στο… στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα, αλλά εντέλει οι Καταλανοί δεν πέτυχαν ούτε φέτος στη EuroLeague. Πλέον ο στόχος τους είναι να μην τερματίσουν στην τελευταία θέση. Στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής δοκιμάζονται στο ΣΕΦ (21:00, Novasports 2, Live Blog από το Sport24.gr) με την εκτός έδρας παρουσία τους να μην είναι ενθαρρυντική ενόψει Ολυμπιακού. Δείτε αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί:

Από στατιστικής πλευράς, αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η Μπαρτσελόνα δυσκολεύεται πάρα πολύ στην άμυνα εκτός έδρας. Έτσι κι αλλιώς, δεν είναι από τις καλές ομάδες της διοργάνωσης στο συγκεκριμένο κομμάτι (σ.σ. δέχεται λίγο πάνω από 80 πόντους κατά μέσο όρο), ωστόσο εκτός η κατάσταση είναι ακόμα πιο αρνητική. Συγκεκριμένα, το παθητικό των Καταλανών φτάνει τους 84.66 πόντους κατά μέσο όρο, με το μοναδικό παιχνίδι που έχουν κρατήσει τους αντιπάλους τους κάτω από τους 80 πόντους να είναι και το μοναδικό που νίκησαν, δηλαδή αυτό με τη Χίμκι.  

ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΕΦ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι εκτός έδρας αδυναμίες της Μπαρτσελόνα, δεν είναι το μοναδικό αρνητικό για τους Καταλανούς ενόψει της αποψινής αναμέτρησης. Παράλληλα, δοκιμάζονται σε μία από τις πιο δυνατές έδρες της φετινής EuroLeague. Πιο συγκεκριμένα, το 11-1 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ είναι το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ, μετά το 12-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τρίτος στη λίστα είναι ο Παναθηναϊκός με 11-2, συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα δεδομένα δεν ευνοούν την… παρέα του Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που θα παραταχθεί με σημαντικά προβλήματα απουσιών.

Photo Credits: Facebook/FC Barcelona Basket


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!