Ο ΠΑΟΚ θα δώσει μάχη για τη διακοπή του ντέρμπι, γιατί δεν ανησυχεί για υποβιβασμό

Η πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν στην Τούμπα από τη φάση του γκολ του Βαρέλα και μέχρι την οριστική διακοπή του, καθώς και το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα (περί εκφοβισμού και απειλών) στο οποίο βασίστηκε και προβλέπει από αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση βαθμών μέχρι και υποβιβασμό, κατέδειξαν από νωρίς χθες το πρωί τη σοβαρότητα μιας ακόμη δικαστικής μάχης που έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ την Παρασκευή στις 10.30, ενώπιον του αθλητικού δικαστή της Λίγκας, Σπύρου Καποδίστρια. 

Με βάση το κατηγορητήριο, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χρεωθεί την υπαιτιότητα της διακοπής του αγώνα με την ΑΕΚ, κάτι που θα φέρει μηδενισμό (ο αγώνας θα κατακυρωθεί υπέρ της Ενωσης), αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και άλλων δύο από το νέο. 
Η πλευρά του Δικεφάλου του Βορρά αντικρούει, βέβαια, τις κατηγορίες και έχει καταθέσει ένσταση θεωρώντας υπαίτια την ΑΕΚ για τη μη ολοκλήρωση του αγώνα και ήδη η νομική υπηρεσία του προετοιμάζεται. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα τους νομικού της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ: Ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, καθώς εκτιμά πως δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία για να ενεργοποιηθεί η πιο αυστηρή ποινή του άρθρου 19. 

Πιο συγκεκριμένα: 

◼ Ο Γιώργος Κομίνης έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι είχε κατακυρώσει το σκορ στο 1-0, αλλά λόγω της εισβολής του Σαββίδη δεν το είχε ανακοινώσει. Αρα δεν υπάρχει προσπάθεια επηρεασμού του από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. 

◼ Ούτε το Φ.Α. ούτε η έκθεση της Αστυνομίας ούτε οι δηλώσεις των παικτών της ΑΕΚ που επικαλέστηκαν τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μετά ούτε ο ένας εκ των βοηθών του Κομίνη, ο Ηλίας Αλεξέας, όπως δήλωσε χθες ο ίδιος, αντιλήφθηκαν το όπλο που είχε μαζί του ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ την ώρα που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο. 

◼ Η κατηγορία της απειλής σε μέγιστο βαθμό δεν μπορεί να σταθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, ούτε και για το «you are finished today» του Λούμπος Μίχελ προς τον Κομίνη, αφού παρόμοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δικαστές στα πολιτικά δικαστήρια και δεν επισύρουν τις βαρύτερες ποινές. 

Πάντως, τόσο ο Σαββίδης όσο και ο Μίχελ απειλούνται με πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο από 3 έως 5 χρόνια και ενδεχομένως η συμπεριφορά τους να κοστίσει στον ΠΑΟΚ και περαιτέρω αφαίρεση βαθμών. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της οριστικής διακοπής, ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να ρίξει μεγάλο βάρος στους χειρισμούς του Κομίνη, καθώς και στη στάση των παικτών της ΑΕΚ. 

Η πλευρά του Δικεφάλου του Βορρά εκτιμά ότι εφόσον ο Κομίνης δέχθηκε τις αιτιάσεις της πλευράς της ΑΕΚ περί κλίματος τρομοκρατίας των παικτών λόγω Σαββίδη, θα μπορούσε να ζητήσει την αποχώρησή του από την Τούμπα και να συνεχίσει το παιχνίδι. 

Οσο για τους παίκτες της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ θα επικαλεστεί δηλώσεις όπως αυτή του Κονέ μετά το ματς που δεν φανέρωναν κανένα σημάδι τρομοκράτησης, αλλά σημείωνε: «Ο Κομίνης μάς είπε πως θα αποφασίσει έξω τι θα γίνει με το γκολ. Ποιος ο λόγος να το πει έξω και όχι μέσα στα αποδυτήρια; Πώς γίνεται να βγούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο χωρίς να ξέρουμε από πριν το σκορ;».


Πηγή: www.efsyn.gr


Σχολίασε κι εσύ!