Πέναλτι σκάνδαλο για την Άρσεναλ κόντρα στη Μίλαν

Ένα από τα μεγαλύτερα "θέατρα" της σεζόν ανήκει δικαιωματικά στον Ντάνι Γουέλμπεκ, ο οποίος ξεγέλασε τον διαιτητή Γιόνας Έρικσον και κέρδισε ανύπαρκτο πέναλτι, στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Μίλαν.

Οι δύο ομάδες έπαιζαν τη ρεβάνς της νίκης των "κανονιέρηδων" με 2-0 στο Μιλάνο, ωστόσο οι Ιταλοί είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ λίγο νωρίτερα με καταπληκτικό γκολ του Χακάν Τσαλχάνογλου.

Στο 39ο λεπτό, ο Γουέλμπεκ βρέθηκε με την μπάλα στην περιοχή της Μίλαν και δεξιά, έχοντας τον Ρικάρντο Ροντρίγκεθ στην πλάτη. Ο Ελβετός μπακ ακούμπησε στην πλάτη με το χέρι τον Άγγλο φορ, ο οποίος συνέχισε να προχωράει και στη συνέχεια, αφού είχε φύγει από τον αντίπαλό του, έπεσε στο έδαφος.

Ο Σουηδός διαιτητής καταλόγισε παράβαση την ώρα που όλοι οι Ιταλοί ζητούσαν κίτρινη κάρτα για "θέατρο". Ο Έρικσον συμβουλεύτηκε και τον βοηθό γραμμής, ο οποίος συμφώνησε μαζί του κι έτσι ο Γουέλμπεκ έστησε την μπάλα στη βούλα του πέναλτι και έκανε το 1-1.



 

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Αντρέ Σίλβα έβγαλε μία σέντρα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κάλουμ Τσέιμπερς, ωστόσο ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι σε αυτήν τη φάση, με συνέπεια νέο γύρο διαμαρτυριών, που κατέληξε σε κίτρινες κάρτες σε Τζίτζι Ντοναρούμα και Αλέσιο Ρομανιόλι.


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!