ΑΕΚ: Είδαμε το όπλο του Σαββίδη, σοκαριστήκαμε

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων στην Τούμπα και της εισβολής με όπλο του Ιβάν Σαββίδη. Οι πλευρές καταθέτουν τις θέσεις τους, χωρίς την παρουσία του βασικού πρωταγωνιστή, του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.

Οι δικηγόροι της ομάδας ζήτησαν από τον αθλητικό δικαστή να εξετάσει τις κάμερες που υπάρχουν στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ ισχυριζόμενοι ότι κανείς από την αποστολή της ΑΕΚ δεν ήταν τρομοκρατημένος.
Ο αθλητικός δικαστής απάντησε πως: «Το δικαστήριο επιφυλάσσεται με την έκδοση της απόφασής του να απαντήσει και στο συγκεκριμένο αίτημα».

Νωρίτερα, ο Βασίλης Δημητριάδης κατέθεσε ως μάρτυρας για την ΑΕΚ τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είδε το όπλο του Σαββίδη και πως άπαντες στην ΑΕΚ ήταν σοκαρισμένοι απο αυτό το γεγονός. Συνάμα τόνισε πως περίμεναν στα αποδυτήρια την απόφαση του διαιτητή.

Αναλυτικά η κατάθεση του Βασίλη Δημητριάδη:

Ο διαιτητής έδειξε αρχικά ότι μπήκε γκολ και δείχνει σέντρα. Μετά κάνει μια κουβέντα με τον βοηθό του. Με την επίτευξη του γκολ υπάρχει διαμαρτυρία από τους παίκτες μας ότι ήταν οφσάιντ. Αφού μίλησαν διαιτητής και βοηθός, δόθηκε οφσάιντ. Δημιουργήθηκε αναστάτωση και ένταση από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Στη γραμμή του αγωνιστικού χώρου είχε κατέβει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Μόλις ακυρώνεται το γκολ μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία 6-8 ατόμων και κάνει νόημα να φύγει η ομάδα του από το γήπεδο. Έφτασε κοντά στον διαιτητή, κοντά στα 2-3 μέτρα, και κάτι του είπε, δεν κατάλαβα τι. Ηταν εκνευρισμένος. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ του έκανε με χαρακτηριστική κίνηση να φύγει.

Φεύγει από τον διαιτητή, γυρίζει προς τα πίσω και κατευθύνεται στον πάγκο της ΑΕΚ μαινόμενος, με επιθετικές διαθέσεις. Φώναζε, ήταν σε κατάσταση έκρυθμη. Μας προσεγγίζει, μετά κάνει πίσω και μετά ξαναέρχεται στον πάγκο μας. Την δεύτερη φορά δεν φορούσε το μπουφάν του. Έρχεται σε μένα και με σπρώχνει βίαια με τα χέρια. Του λέω “γιατί σε μένα, οφσάιντ ήταν”!

Όταν γύρισε να φύγει, φάνηκε ότι είχε όπλο. Σε θήκη. Δεν το έβγαλε. Δεν καταλαβαίνω γιατί έβγαλε το μπουφάν. Προφανώς για να δείξει ότι είχε όπλο; Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική. Ειδικά για τους ποδοσφαιριστές και για όλη την αποστολή μας. Στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύεται να υπάρχουν όπλα, ακόμα και από αστυνομικούς.

Φοβηθήκαμε όλοι. Πάθαμε σοκ. Οι άνθρωποι που ήταν μαζί του τον τράβηξαν πίσω. Και μόνο με την εικόνα του όπλου, όλη η αποστολή τρομοκρατήθηκε. Όταν μπήκε μέσα ο Ιβάν Σαββίδης, ο Λούμπος Μίχελ κατευθύνθηκε στον διαιτητή και κάτι είπε στο αυτί του. Του έκανε μια χειρονομία σαν να του είπε “τελείωσες”.

Μετά απ’ όλα αυτά, ο Κομίνης φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο. Εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα μέλη στον πάγκο. Και μετά από 5 λεπτά περίπου αποχωρήσαμε και εμείς. Μετά μπήκαν και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Στα αποδυτήρια υπήρχε από τους παίκτες μας μια αναστάτωση μεταξύ τους. Μιλάγανε για το όπλο, το είχαν δει. Τους τηλεφωνούσαν δικά τους πρόσωπα, από τις οικογένειές τους, για να τους ρωτήσουν αν ήταν καλά.

Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν ο Λυσάνδρου από εμάς και ο Γκαγκάτσης από τον ΠΑΟΚ. Δεν ήμουν εγώ. Εγώ κοιτούσα να είμαι κοντά στους παίκτες, να είναι ασφαλείς. Υπήρχε και έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης. Έξω ο διαιτητής είχε ακυρώσει το γκολ. Μετά από δύο ώρες μας είπε ότι το τέρμα το κατακυρώνει. Την ομάδα της ΑΕΚ δεν την κάλεσε για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μας είπε ότι διακόπτει τον αγώνα για τα γεγονότα που υπήρξαν. Για την είσοδο του κ. Σαββίδη και την ένταση που υπήρχε. Ήταν τρομοκρατημένα όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού μας τμήματος.

Δεν φύγαμε από τον αγωνιστικό χώρο πριν τον διαιτητή. Αν θέλαμε να διακοπεί, θα φεύγαμε με το που μπήκε ο Σαββίδης με το όπλο. Εμείς φύγαμε μετά τον διαιτητή και όχι πριν. Είναι η πρώτη φορά, τόσα χρόνια στο γήπεδο, που είδα όπλο μέσα σε αυτό.

Προφανώς ήθελε ο Σαββίδης να φανεί το όπλο για αυτό έβγαλε το μπουφάν του.

Πηγή: www.tovima.gr


Σχολίασε κι εσύ!