Μίχελ: "Ο Σαββίδης φοβήθηκε μην τρέξουν μέσα οι οπαδοί μας"

Ο Λούμπος Μίχελ παραχώρησε συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του και αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα:
"Ένα κανονικό γκολ που αρχικά μέτρησε και έπειτα ακυρώθηκε ήταν ο λόγος που ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένα πρόσωπο που σέβονται απεριόριστα οι οπαδοί μας. Αυτός κατέβηκε στο γήπεδο, για να προστατεύσει την ομάδα, καθώς λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί φοβήθηκε μην τρέξουν μέσα στο γήπεδο οι φίλαθλοί μας. Το μόνο που ήθελε ήταν να προστατέψει την ομάδα από μεγαλύτερους μπελάδες".

Για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο:
 "Σαφώς δεν ήταν σωστό. Άλλωστε και ο ίδιος το καταδίκασε και ζήτησε συγνώμη. Είναι γνωστό πως άνθρωποι σαν τον κ. Σαββίδη, που είναι μεγαλοεπιχειρηματίες, έχουν όπλο στην κατοχή τους. Αυτό φυσικά δεν το έχουν για να επιτεθούν, αλλά μόνο για τη δική τους ασφάλεια. Γνωρίζω προσωπικά τον κ. Σαββίδη περισσότερο από 2,5 χρόνια, είναι ένα ειλικρινής και σωστός άνθρωπος. Είχαμε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, λόγω των καταστάσεων στην ομάδα, μία ημέρα πριν τον αγώνα, ήμασταν όλοι μαζί συγκεντρωμένοι στο ξενοδοχείο μέχρι τις 4 τα ξημερώματα.

Ίσως ένας λόγος της έκρηξής του ήταν ότι ήταν αγχωμένος από την κρισιμότητα του αγώνα με την ΑΕΚ που έμοιαζε σαν τελικός για το πρωτάθλημα. Αν εμείς κερδίζαμε, θα ήμασταν και πάλι φαβορί για το πρωτάθλημα. Θέλω να ξανατονίσω πως ο κ. Σαββίδης είχε το όπλο γι' αυτό, για τη δική του προστασία. Γνωρίζουν όλοι καλά πως σε αυτό το επίπεδο τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν μόνο φίλους. Δεν είχε καμία διάθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο.

Ο κ. Σαββίδης είναι έξι χρόνια στην ομάδα, αυτή ήταν μόλις η 2η φορά που χρειάστηκε να κατέβει στο γήπεδο. Η πρώτη ήταν για τον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όταν 200-300 οπαδοί της ομάδας μας είχαν μπει στο γήπεδο και ο πρόεδρος αναγκάστηκε να εισέλθει σε αυτό για να τους ηρεμήσει. Το ίδιο ήθελε να κάνει και τώρα, να προστατεύσει την επένδυση εκατομμυρίων που έχει κάνει. Συνομίλησα μαζί του, το στρες από τις έντονες ημέρες που είχε τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση. Όταν έχεις ένα όπλο μαζί σου κάθε μέρα, μπορεί να ξεχάσεις κάποια στιγμή ότι το κουβαλάς. Σίγουρα ήταν ένα λάθος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απείλησε ή είχε σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο".

Για την ατάκα "you have finished today" προς τον διαιτητή  που έγραψε ο Κομίνης στο φύλλο αγώνα:
"Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ ήμουν στην σουίτα, όπου έχουμε τηλεόραση, βλέπω όλη την φάση. Με το που άρχισε όλη η φασαρία (σ.σ. με την ακύρωση του γκολ ως οφσάιντ) κατέβηκα στον αγωνιστικό χώρο. Είπα στον διαιτητή ότι είδα όλη την φάση στην τηλεόραση και πως δεν υπάρχει οφσάιντ. Του είπα πως αν αλλάξει την απόφασή του, πιθανόν να τελειώσει η καριέρα του. Δεν το είπα για να αμυνθώ. Ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση.

Βρέθηκα κι εγώ σε παρόμοια δύσκολη θέση στο EURO, όταν άλλαξα την κόκκινη κάρτα σε παίκτη της Ρωσίας στο παιχνίδι του προημιτελικού με την Ολλανδία και ήξερα ότι την επόμενη μέρα θα πάω σπίτι μου, αφού ήμουν στο τέλος της καριέρας μου. Δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει την πρώτη απόφασή του. Όσα έγιναν για εκείνα τα 2-3 λεπτά, έγιναν κάτω από στρες και πανικό. Δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω, γιατί θα κάνω κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Για τις δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ για τον Ιβάν Σαββίδη:
"Είναι αλήθεια και μπορούν να το περιγράψουν τα μέσα ενημέρωσης. Στην Ελλάδα, το αποκαλούμε ισπανικό ιό. και ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι Ισπανός, όπως και αυτός της ΑΕΚ. Και οι δύο ενεπλάκησαν σε ματς που δεν τελείωσαν, οι ομάδες τους έφυγαν στα αποδυτήρια. Όταν η ΑΕΚ πήγε προς τα αποδυτήρια, ο πρόεδρος ήταν μακριά στη σουίτα του, δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος. Τα λόγια του Χιμένεθ είναι ένα ακόμη ψέμα"

Για το αν ο Μακ νιώθει αδικία ή είναι εκνευρισμένος:
"Όλοι νιώθουν το ίδιο: αρνητισμό και μεγάλη πίεση. Είναι μια στοχευμένη επίθεση κατά του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει φτιάξει μια δυνατή ομάδα τα τελευταία 2-3 χρόνια, η οποία έχει γίνει μεγάλος ανταγωνιστής των αθηναϊκών ομάδων. Αν όλα τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, πραγματοποιούνταν με ξένους ανεξάρτητους διαιτητές, ο ΠΑΟΚ θα ήταν 10 βαθμούς μπροστά τώρα. Δυστυχώς υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή Ελλάδας. Ο τίτλος αυτός στην Ελλάδα είναι δεδομένος τα τελευταία χρόνια για μια ίδια ομάδα, οπότε γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μείνει γενικότερα στην Αθήνα".

Για το πώς αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα:
"Έχω την εντύπωση ότι δεν με συμπαθούν εδώ. Λογικά επειδή τους βλέπω σαν πρώην διαιτητής στην “κουζίνα” και ξέρω να καταλαβαίνω πότε μια λάθος απόφαση είναι ανθρώπινο λάθος και πότε εσκεμμένη απόφαση, Υπάρχουν καλοί διαιτητές αλλά δυστυχώς δεν νιώθουν ελεύθεροι να σφυρίξουν ό,τι θέλουν. Η δουλειά του διαιτητή δεν είναι εύκολη υπόθεση στην Ελλάδα".

Για το αν θα ήθελε να δουλεύει σε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον:
"Όχι. Ακόμα πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μόνος αλλά ανεξάρτητος. Έχουμε ακόμα μεγάλη άνοδο στο παιχνίδι μας, όταν οι άλλοι αντίπαλοι έχουν αρχίσει να πέφτουν σε απόδοση. Φυσικά σε αυτό το σημείο δεν θα εγκαταλείψω τον σύλλογο, σέβομαι τον πρόεδρο. Πρόκειται για έναν ειλικρινή και δίκαιο επιχειρηματία που έχει επενδύσει πολλά χρήματα στον ΠΑΟΚ και θέλει το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι υγιές.

Ήταν ο μόνος που ζήτησε να έρθει το VAR στην Ελλάδα και μάλιστα προσφέρθηκε να το χρηματοδοτήσει μόνος του. Προσπαθεί χρόνια τώρα αλλά υπάρχουν δυνάμεις που δεν το θέλουν αυτό. Αν υπήρχε το VAR στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, η κατάσταση θα είχε λυθεί χωρίς σκάνδαλα και κανείς δεν θα είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο".

Για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη μετά από όσα συνέβησαν:
"Όλα είναι ήρεμα, ο κόσμος έχει τα δικά του καθημερινά προβλήματα, ωστόσο το ποδόσφαιρο και εδώ όπως και σε όλον τον κόσμο είναι ένα μεγάλο φαινόμενο. Απλώς εδώ νιώθεις την πίεση. Το πιο δυσάρεστο είναι πως η δικαιοσύνη αποφασίζει κάτω από το τραπέζι".


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!