Το εντελώς άκυρο post του Νεϊμάρ για τον Χόκινγκ, που έχει προκαλέσει σάλο

Ο Στίβεν Χόκινγκ απεβίωσε την Τετάρτη (14/3) σε ηλικία 76 ετών. Ανήμερα του θανάτου του σπουδαίου Βρετανού θεωρητικού φυσικού, ο Νεϊμάρ έκανε ένα post προς τιμήν του στα social media, το οποίο "σηκώνει" συζήτηση.

Συγκεκριμένα, το αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν έγραψε "πρέπει να έχεις θετική στάση και να αξιοποιείς όσο καλύτερα μπορείς την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι (σε ελεύθερη μετάφραση)", συνοδεύοντας τη συγκεκριμένη φράση του Στίβεν Χόκινγκ από μια δική του φωτογραφία σε καροτσάκι.

Τα σχόλια κάτω από το post του Βραζιλιάνου έπεσαν "βροχή", αφού ο 26χρονος παίκτης κατηγορήθηκε ότι προχώρησε σε σύγκριση της κατάστασής του (βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας προκειμένου να προλάβει το Μουντιάλ του καλοκαιριού) με την Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), τη σοβαρή ασθένεια από την οποία έπασχε ο Χόκινγκ και τον είχε καθηλώσει για πολλά χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το ίδιο αρνητική ήταν και η κριτική που δέχθηκε ο Νεϊμάρ και από τα ξένα ΜΜΕ, τα οποία χαρακτηρίζουν το post του "αναίσθητο".

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Βραζιλιάνος είναι από παλαιότερη διάλεξη του Χόκινγκ, στην οποία μεταξύ άλλων είχε πει τα εξής: "Αν έχετε κάποια αναπηρία πιθανότατα δεν είναι δικό σας λάθος, αλλά δεν είναι σωστό να κατηγορείτε τον κόσμο ή να περιμένετε να σας λυπάται. Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε ο καθένας να επικεντρώνεται σε δραστηριότητες στις οποίες η αναπηρία του δεν θα αποτελεί σοβαρό εμπόδιο".

 

Κεντρική photο: AP/Michel Spingler


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!