Ανατροπή Ευρώπης ο Αστέρας, 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Σπουδαία επικράτηση για τον Αστέρα Τρίπολης για την 29η αγωνιστική της Super League. Οι Αρκάδες που "καίγονταν" για τρίποντο, στην προσπάθεια να κατακτήσουν την πέμπτη θέση και να παίξουν στην Ευρώπη, νίκησαν 2-1 με ανατροπή τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος είχε εξασφαλίσει την παραμονή του από την προηγούμενη αγωνιστική.

Το ματς εκτός από τα τρία γκολ είχε και δύο δοκάρια, ένα με τον Κώτσιρα και ένα με τον Ελμπάζ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με καταπληκτικό τέρμα του Τσουκαλά, αλλά οι πεισματάρηδες παίκτες του Αστέρα γύρισαν το παιχνίδι με γκολ στο 82' και στο 84.

Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, ο Αστέρας είναι αυτός πέμπτος. Στην 30ή αγωνιστική καλείται να παίξει με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ενώ η Ξάνθη που έχει και αυτή 42 βαθμούς (υστερεί στην ισοβαθμία) παίζει με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Τρίλεπτη... ευρωπαϊκή ανατροπή

Ο Αστέρας έφτασε πρώτος κοντά σε γκολ, όταν στο 8' ο Καλτσάς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπαρτολίνι έκανε σωτήρια την προβολή πριν βρεθεί σε θέση βολής ο Μανιάς. Στο 16' το σουτ του Κώτσιρα έδιωξε σε κόρνερ ο Χουάντερσον. Οι Αρκάδες ήταν πολύ επιθετικοί και πίεζαν την "Ελαφρά Ταξιαρχία" για να σκοράρουν. Οι φιλοξενούμενοι, που έχασαν στο 30' τον Αλμπάνη με τραυματισμό, έπαιζαν διαρκώς άμυνα και πήγαν στο ημίχρονο δίχως να παραβιαστεί η εστία τους, μια και στο 42', στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, η κεφαλιά του Ιγκλέσιας από σέντρα του Μανιά κατέληξε άουτ.

Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)

4ος: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)

 

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης (71' Μαντιντά), Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο (65' Δουβίκας), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (46' Κυριακόπουλος), Μανιάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Κοντοές, Παπάζογλου, Χουάρες (89' Μενδρινός), Κονέ, Τσουκαλάς, Σιατραβάνης (74' Ντεβέσα), Αλμπάνης (30' Ελμπάζ).

 

Γκολ: 82' Κώτσιρας, 84' Καλτσάς - 64' Τσουκαλάς

Κάρτες: 31' Γιαννούλης, 54' Πασαλίδης, 57' Κυριακόπουλος, 73' Τριανταφυλλόπουλος, 85' Καλτσάς - 77' Χουάντερσον

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας συνέχισε να ασκεί πίεση στους "κυανόλευκους", οι οποίοι επεδίωκαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα επίθεση. Στο 61' ο Ελμπάζ επιχείρησε μακρινό σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης δεν αιφνιδιάστηκε, παρότι η μπάλα έσκασε μπροστά του. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Απόλλων ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ. Ένας πρώην παίκτης των γηπεδούχων, ο Τσουκαλάς, με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή στο 64' έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα (0-1). Η ομάδα της Τρίπολης προσπάθησε να αντιδράσει και στο 67' από σέντρα του νεοεισελθόντα Δουβίκα, ο Χουάντερσον έδιωξε σε κόρνερ. Στο 69' το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη έχασε νέα καλή ευκαιρία, όταν από σέντρα του Καλτσά, ο Μανιάς έκανε την προβολή αλλά ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ έδιωξε πάλι σε κόρνερ.

Στο 77' ο Κώτσιρας σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι. Οι γηπεδούχοι παραλίγο να δεχτούν και δεύτερο γκολ, το οποίο πιθανότατα θα τους οδηγούσε σε ήττα. Στο 80' ο Ελμπάζ έπιασε καλοτραβηγμένο σουτ και η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Όλα τα λεφτά ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 82' ο Κώτσιρας σούταρε έξω από την περιοχή και αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-1). Στο 84' ο Καλτσάς με σουτ μέσα από την περιοχή βρήκε κι αυτός δίχτυα, φτάνοντας στη σπουδαία ανατροπή. Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε τίποτα και οι "κυανοκίτρινοι" πανηγύρισαν το σπουδαίο τρίποντο.

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Photo Credits: Eurokinissi


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!