Πασκουάλ: "Στο ημίχρονο σκεφτόμουν... τους δημοσιογράφους"

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε με εκκωφαντικό τρόπο της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο παιχνίδι των playoffs της EuroLeague, μετατρέποντας ένα παιχνίδι που έμοιαζε... επικίνδυνο σε παράσταση για ένα ρόλο. Με τον Νικ Καλάθη σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τους συμπαίκτες του να ακολουθούν στα ίδια επίπεδα εμφάνισης, το "τριφύλλι" πήρε τη νίκη, με τον Τσάβι Πασκουάλ να δηλώνει, αρχικά, μετά το τέλος του αγώνα:

"Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον κόσμο, δημιούργησε μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Όλοι μαζί κάναμε σπουδαία δουλειά, αυτή η νίκη είναι για εκείνους".

Για να συνεχίσει: "Νομίζω πως κάναμε το τέλειο παιχνίδι. Καλά στην άμυνα, με στόχευση στην επίθεση, με άψογη λειτουργία. Απόψε κάναμε τα πάντα στην εντέλεια. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι για τον κόσμο να το δει. Φυσικά δεν είναι τίποτα παραπάνω από την πρώτη νίκη".

Σε ερώτηση για το αν προκύπτει ψυχολογικό προβάδισμα έναντι της Ρεάλ Μαδρίτης για τη συνέχεια της σειράς, απάντησε πως "τώρα είναι το κλασικό σημείο που αρχίζουν τα τετριμμένα, οι κοινοτοπίες. Ότι δηλαδή το εγχειρίδιο του προπονητή λέει ότι είναι καλύτερο να κερδίσεις με +10 παρά με +30. Άλλοι λένε πως καλύτερο είναι να κερδίζεις με σουτ στο τέλος. Θέλω να πω ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Δεν έχουμε κάποιον λόγο να σκεφτούμε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε έτσι την Πέμπτη. Αν το παιχνίδι πάει διαφορετικά, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε κι ένα παιχνίδι που μπορεί να πάει στον πόντο. Η πείρα μού λέει ότι αν όλος ο κόσμος λέει ότι το επόμενο θα είναι διαφορετικό, έτσι θα γίνει. Καλύτερα να είμαστε πιο αισιόδοξοι λοιπόν".

Για το αν μπορεί να εξηγήσει κάποιος το +20 του 5ου λεπτού, είπε: "Σήμερα όλα μας βγήκαν, πήγαν καλά. Ξεκινήσαμε με την ένταση που θέλαμε, πιέζαμε από την αρχή. Από την άλλη, παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Μπορεί σήμερα ότι εμείς θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι από εκείνους, αλλά την Πέμπτη θα είναι πιο δυνατοί".

Αναφορικά με την παρουσία του Μάικ Τζέιμς και το ρεκόρ καριέρας του Νικ Καλάθη, δήλωσε πως "κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, με άλλους πρωταγωνιστές. Σήμερα αυτοί οι δύο ξεχώρισαν, είχαν εξαιρετική απόδοση. Σε μια σειρά αγώνων πρέπει να είσαι έτοιμος να βρεις τον σωστό δρόμο με διαφορετικούς παίκτες, κι είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα μας βοηθήσουν στην πορεία. Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του χρόνου, νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά, όπως κι η Ρεάλ Μαδρίτης".

Σε ερώτηση αν η πιο δύσκολη δουλειά για έναν προπονητή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να κοντρολάρει τον ρυθμό των παικτών του για να αποφύγουν τα λάθη από τον ενθουσιασμό τους, απάντησε: "Τα παιδιά έκαναν σπουδαία δουλειά στο γήπεδο. Σε πνευματικό επίπεδο ήταν πολύ καλοί όλοι, κατάφεραν να κοντρολάρουν τον ρυθμό. Το να ελέγχεις τα συναισθήματά σου είναι πολύ σημαντικό σε μια σειρά αγώνων. Σήμερα, για παράδειγμα, όταν πήγαμε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, σκέφτηκα όλους εσάς (τους δημοσιογράφους). Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς είχατε στο μυαλό σας αυτό που έγινε πέρσι με τη Φενέρμπαχτσε. Τότε σκέφτηκα ότι άμα κάποιος το θυμίσει στους παίκτες μου, θα τον σκοτώσω. Κι έτσι μπόρεσα να ελέγξω τα συναισθήματα των παιδιών στα αποδυτήρια. Χαριτολογώ, η θετική σκέψη φέρνει θετικά αποτελέσματα".

Για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπήρχε για το κομμάτι της διαιτησίας, είπε πως "κάθε αγώνας είναι διαφορετικό, αλλά όταν κερδίζεις με +28, δεν μπορείς να πεις κάτι άλλο. Όλοι είμαστε ένα, ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Ο καθένας θα πρέπει να ασχολείται με το δικό του κομμάτι. Σκεπτόμενοι έτσι, μπορούμε να πετύχουμε".


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!