Έρχεται ο Πιεμπονγκσάντ και πληρώνεται ο Βέμερ

Για την Τετάρτη (2/5) μετατίθενται οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, σε όλα τα επίπεδα... Διότι τα ζητήματα που πρέπει να διαχειριστούν ο Γιάννης Αλαφούζος και οι διοικούντες είναι πολλά και δεν παίρνουν άλλες αναβολές.

Στην άμεση και επείγουσα υπόθεση του Γενς Βέμερ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: η ΠΑΕ πληρώνει ή υποβιβάζεται. Έχει προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (7/5) για να εξοφλήσει τον Γερμανό ή να συμβιβαστεί μαζί του, διαφορετικά θα ακολουθήσει η Football League.

Ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του φαίνεται να καταλήγουν στην αποδοχή της πρότασης του Βέμερ, που προβλέπει: 250.000 ευρώ εφάπαξ από την οφειλή των 450.000 ευρώ, καταβολή 12.500 ευρώ στον ατζέντη του, Ναθαναήλ Λεμονάκη, αποδοχή του χρέους προς της Εφορία ύψους 100.000 ευρώ και διακανονισμός για την αποπληρωμή των υπόλοιπων 300.000 ευρώ  σε πέντε δόσεις εντός του 2018.

Η διοίκηση του Τριφυλλιού θα κάνει μία προσπάθεια να συζητήσει με τους εκπροσώπους του Βέμερ και να μειώσει το άμεσα καταβλητέο ποσό, αλλά ο Γερμανός έχει διαμηνύσει ότι δεν διαπραγματεύεται για κάτι... λιγότερο.

Μέχρι στιγμής, από το επιτελείο του Αλαφούζου δεν έχουν επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του Βέμερ, Πάρη Ατλαμάζογλου. Ωστόσο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τον ενημερώσουν την Τετάρτη για την αποδοχή της πρότασής του και θα τον πληρώσουν αυθημερόν, ώστε να επιλύσουν το πρόβλημα.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΙΕΜΠΟΝΓΚΣΑΝΤ

Αναφορικά με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, σύμφωνα με πληροφορίες από τους εν Ελλάδι συνεργάτες του, έχει προγραμματίσει την άφιξή του στην Αθήνα για την Τετάρτη (2/5). Από το περιβάλλον του Αλαφούζου υποστηρίζουν ότι αναμένουν τον Ταϊλανδό έως το τέλος της εβδομάδας και εξηγούν ότι η διαπραγμάτευση έχει προχωρήσει πολύ.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των δύο πλευρών έχει σχεδόν διαμορφωθεί και απομένουν μερικές λεπτομέρειες για την τελική μορφή του. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι αν δεν ρυθμιστούν όλες οι εκκρεμότητες το επενδυτικό σχήμα της "Pan Asia" δεν πρόκειται να εμπλακεί στον Παναθηναϊκό.

Τις τελευταίες μέρες οι δύο πλευρές έχουν αναλύσει τη διάρθρωση των χρεών και ουσιαστικά τα... μοιράζουν, για να διευκρινιστεί οριστικά ποιος θα αναλάβει τι.

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την ανάμειξη του Πιεμπονγκσάντ είναι η διατήρηση του Παναθηναϊκού στη Supeleague. Επομένως, ο διακανονισμός της οφειλής στον Βέμερ την ίδια μέρα με την άφιξη του 63χρονου επιχειρηματία, ίσως να συνδέεται με την πρόθεση του Αλαφούζου να σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας...


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!