Μπάσκετ: Εκπληκτικός Προμηθέας, νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Ο Προμηθέας Πατρών νίκησε στο κλειστό του ΟΑΚΑ την ΑΕΚ με 76-75 στην εναρκτήρια συνάντηση της 24ης αγωνιστικής κι έκανε το αποφασιστικό βήμα για την παρουσία της στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, επικρατώντας για δεύτερη φορά φέτος της Ένωση και ανεβαίνοντας στην 3η θέση.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους από το πρώτο σφύριγμα. Μετά το ισόπαλο πρώτο δεκάλεπτο (20-20), στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Προμηθέας έτρεξε σερί 7-0, ενώ λίγο αργότερα ο Μιλόσεβιτς με τρίποντο (ταμπλό) γκολ-φάουλ και γκολ-φάουλ του Σαλούστρου έκαναν το 33-25.

Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα αποφάσισαν να παίξουν άμυνα, μετά και τις φωνές του προπονητή τους και η διαφορά μειώθηκε στους 2 πόντους στο ημίχρονο (35-37), με το αχαϊκό συγκρότημα να έχει έως εκείνο το σημείο 14 επιθετικά ριμπάουντ.

Πιο συγκεντρωμένη στην επανάληψη, η ΑΕΚ πέρασε για πρώτη φορά (43-41) στο 22΄ με τρίποντο του Γκριν, έφτασε ακόμη και στο +6 (53-47), αλλά η ευστοχία των Χολ και Φαγέ έξω από τα 6,75 μέτρα ξανάδωσαν προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (60-56 στο 30΄).

Στην τελευταία περίοδο έγινε μεγάλη μάχη. Η ομάδα του Γιατρά προηγήθηκε με 71-68, Τζέιμς και Βασιλόπουλος ξανάφεραν την ΑΕΚ σε θέση οδηγού (72-71), αλλά το πρώτο τρίποντο του Γκίκα (είχε 0/5 ως τότε) έφερε το 76-74 στα 47΄΄ πριν τη λήξη.

Ο Γκριν πήγε στις βολές αλλά ευστόχησε μόνο στη μία, ο Γκίκας δεν βρήκε στόχο στο νέο τρίποντο που επιχείρησε, όμως ενώ η ΑΕΚ είχε δικά της τα τελευταία 21,4’’ ο Χάρις καθυστέρησε στην εκδήλωση της επίθεσης και εν τέλει έκανε λάθος πάσα, με τον Προμηθέα να κατακτά έτσι την πολύ μεγάλη νίκη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Σχολίασε κι εσύ!