Πρώτη και φαρμακερή

Να λοιπόν που ήρθε η ώρα για τα ζόρικα. Με θέα την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου (18-20 Μαΐου), ξεκινάνε απόψε με δύο παιχνίδια (και άλλα δύο αύριο) τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη συμμετοχή των δύο «αιωνίων», που κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα έδρας και μπορούν να συναντηθούν πλέον μόνο στον τελικό.

Πρώτος ρίχνεται στη μάχη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται το βράδυ (21.15, NS1) τη Ρεάλ Μ., στο κατά τεκμήριο πιο αμφίρροπο ζευγάρι των προημιτελικών.

Το εντυπωσιακό είναι πως αν και μιλάμε για τη «βασίλισσα» και πολυνίκη του θεσμού (με 9 κατακτήσεις) και τον «εξάστερο» που έχει πανηγυρίσει όλα του τα τρόπαια μετά το 1996, οι δυο τους συναντιούνται για πρώτη φορά σε πλέι οφ ή φάιναλ φορ.

Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να εκπληρώσουν το απωθημένο που τους έχουν προκαλέσει οι 5 σερί απουσίες από το μεγάλο ραντεβού και να διαχειριστούν πνευματικά και συναισθηματικά την πολεμική ατμόσφαιρα που επικρατεί μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και του αφεντικού τους, Δημήτρη Γιαννακόπουλου (χθες του ασκήθηκε νέα πειθαρχική δίωξη από την Ευρωλίγκα για τα ποσταρίσματα μετά τη συνέλευση των μετόχων της διοργάνωσης), ποντάρουν στη δύναμη της έδρας, αλλά και στη φόρα με την οποία τελείωσαν την κανονική περίοδο (5 στα 5).

Μοναδικό αγκάθι για τον Τσάβι Πασκουάλ, που μετράει τρεις αποκλεισμούς την τελευταία τριετία (δύο με την «Μπάρτσα» και έναν με τον Παναθηναϊκό), είναι ότι ο Ρίβερς προέρχεται από τραυματισμό στην ωμοπλάτη και έχει βγει εκτός ρυθμού.

«Θέλουμε να πάμε στο Βελιγράδι, θα τα δώσουμε όλα, αλλά η Ρεάλ Μ. είναι το φαβορί», υποστήριξε ο Καταλανός τεχνικός.

Από την άλλη, η Ρεάλ Μ., η οποία ουδέποτε έχει προκριθεί με μειονέκτημα έδρας, θα έχει μια σοβαρή απουσία. Εκτός φυσικά από τον Γιουλ που δεν έχει αγωνιστεί καθόλου φέτος, δεν ήρθε στην Αθήνα ο σκληροτράχηλος Αργεντίνος πλέι μέικερ, Φακούντο Καμπάτσο. Οπότε όλο το παιχνίδι της θα περάσει από το παιδί-θαύμα, Λούκα Ντόνσιτς. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα με βάθος στους ψηλούς, ικανή να ανεβάζει ψηλά το σκορ, αλλά δεν φημίζεται για τη σκληρότητά της.

Διαιτητές της πρώτης αναμέτρησης ορίστηκαν οι Λαμόνικα, Γιαβόρ και Λάτισεβς, εξ ου και οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο οποίος προσπάθησε να νουθετήσει τους οπαδούς που εξάντλησαν τα εισιτήρια: «Μην απαντήσετε σε καμία από τις συνειδητές προκλήσεις που ενδέχεται να γίνουν από πλευράς άλλων παραγόντων», ρίχνοντας πάλι τις σπόντες του για τη διαιτησία.

Ο νικητής του ζευγαριού, που κρίνεται στις τρεις νίκες, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Βελιγραδίου τον νικητή του ρωσικού «εμφύλιου» ΤΣΣΚΑ-Χίμκι (20.00, NS3) που ξεκινάει νωρίτερα στη Μόσχα με ξεκάθαρο και αυτονόητο φαβορί την ομάδα του Ιτούδη (δεν παίζει ο Χάινς) απέναντι σε αυτήν του Μπαρτζώκα που έχει πολύ περισσότερα προβλήματα τραυματισμών (δεν παίζει ο Γκιλ και είναι αμφίβολοι οι Αντερσον-Χάινεκατ).

Στο μεταξύ, το βράδυ θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του για τον αυριανό (21.15, NS2) αγώνα του ΣΕΦ με τη Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός. Βασικά ο Σφαιρόπουλος θα κάνει καταμέτρηση ετοιμοπόλεμων.

Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Παπανικολάου (τενοντίτιδα) και Τιλί, την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η ετοιμότητα του Στρέλνιεκς (μέση), ο δε Πρίντεζης αναμένεται να παίξει, έστω και με ένεση.

Αύριο (20.15, NS4) ξεκινάει και η σειρά Φενέρμπαχτσε-Μπασκόνια, με τους φιλοξενούμενους να ταξιδεύουν στην Πόλη χωρίς τον Γκρέιντζερ.


Πηγή: www.efsyn.gr


Σχολίασε κι εσύ!