Χίμκι σε EuroLeague: "Ακόμη περιμένουμε να μας πείτε τι έγινε"

Η EuroLeague τιμώρησε την Χίμκι με πρόστιμο 1.500 €, καθώς οπαδοί της κατά την διάρκεια του Game 4 επιχείρησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρζώκας, Πάβελ Αστάκοβ βρήκε την ευκαιρία να περάσει στην αντεπίθεση.

Η Χίμκι έχει πολλά παράπονα από όσα έγιναν στα τελευταία δευτερόλεπτα της τέταρτης αναμέτρησης της προημιτελικής σειράς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι έχει φροντίσει να τα καταθέσει με επίσημο τρόπο στην EuroLeague. O Πάβελ Αστάκοβ αφού ενημέρωσε πως η ομάδα του αναλαμβάνει την ευθύνη και πως θα εξοφλήσει το πρόστιμο που της επιβλήθηκε - όπως κι εκείνο του Τόμας Ρόμπινσον (5.500€ για ασέβεια προς τους διαιτητές - γραπτή του δήλωση έθεσε μερικά ερωτήματα στην EuroLeague, η οποία ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί για όσα διαμαρτύρεται η ρωσική ομάδα.

"Λάβαμε μία επιστολή από την EuroLeague με κυρώσεις και φυσικά αναλαμβάνουν την ευθύνη και πληρώσουμε τα πρόστιμα. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν έχουμε λάβει κάποια απάντησε από την EuroLeague για την καταγγελία μας μας. Καταλαβαίνουμε πως κανείς δεν επανεξετάσει το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά οι παίκτες, οι προπονητές και η διοίκηση της ομάδας και κυρίως οι φίλαθλοι και όσοι αγαπούν το μπάσκετ θα ήθελα να μάθουν την γνώμη της ΕuroLeague για το τελευταίο επεισόδιο.

Ποια είναι η γνώμη; Ήταν λάθος της γραμματείας; Ήταν λάθος των διαιτητών; Μπορεί ένας διαιτητής όσο η μπάλα είναι "ζωντανή" να σταματήσει το παιχνίδια; Για ποιο λόγο δεν μέτρησε το τελευταίο μας καλάθι; Λάβαμε χιλιάδες μηνύματα με παρόμοιες ερωτήσεις, όχι μόνο από την Ρωσία αλλά και από την Ευρώπη. Αυτή  η κατάσταση μπορεί να επαναληφθεί σε οποιοδήποτε παιχνίδι σε κάθε διοργάνωση. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε μία τεκμηριωμένη απάντηση από τους ειδικούς της EuroLeague, ώστε να καταλάβουμε πώς πρέπει ενεργούμε σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον. Τελικά ποιοι είναι πιο σημαντικοί σε ένα γήπεδο και ποιοι παίρνουν  τις νίκες, οι παίκτες η οι διαιτητές;".


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!