Τέλος τα ψέματα

Τρεις σημαντικές εκκρεμότητες θα ξεκαθαρίσουν αύριο το απόγευμα μόλις ολοκληρωθούν και οι επτά αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ, που ξεκινάνε στις 5 μ.μ.

Είναι προφανές ότι τη μεγαλύτερη περιέργεια συγκεντρώνει η υπόθεση του υποβιβασμού, με την έννοια ότι ο Πανιώνιος είναι σε δυσχερέστατη θέση, ωστόσο υπάρχουν ακραία σενάρια τα οποία μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να στείλουν τον Κόροιβο στην Α2.

Ο Πανιώνιος (7 νίκες) παίζει στο Ρέθυμνο (δεν προλαβαίνει τα πλέι οφ) και σώζεται μόνο αν πετύχει σε διπλή ισοβαθμία τον Κόροιβο (7 νίκες), ο οποίος φιλοξενεί τα αδύναμα και υποβιβασμένα Τρίκαλα και συνεπώς έχει το πάνω χέρι.

Στη λογική περίπτωση που ο Κόροιβος νικήσει και φτάσει τις 8 νίκες, η μοναδική περίπτωση να σωθεί ο Πανιώνιος είναι να νικήσει το Ρέθυμνο και ταυτόχρονα ο Φάρος Λάρισας να νικήσει στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ και να ανέβει στις 9 νίκες αποτρέποντας την τριπλή ισοβαθμίο που υποβιβάζει τους Νεοσμυρνιώτες.

Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά την όγδοη και τελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ (με πρώτο αντίπαλο τον Παναθηναϊκό) και θα κριθεί αποκλειστικά και μόνο από το αποτέλεσμα της μονομαχίας Κολοσσού-Αρη στη Ρόδο.

Η τρίτη είναι πώς θα πλασαριστούν ΑΕΚ, Λαύριο και Κύμη στις θέσεις 5-7, ώστε να προκύψουν κατ’ αρχάς οι πρώτες διασταυρώσεις (Παναθηναϊκός-8, Ολυμπιακός-7, Προμηθέας-6, ΠΑΟΚ-5), αλλά και η προοπτική των μονομαχιών στους ημιτελικούς.

Το αυριανό πρόγραμμα: ΑΕΚ-Κύμη, ΠΑΟΚ-Φάρος Λάρισας, Κόροιβος-Τρίκαλα, Ολυμπιακός-Προμηθέας, Λαύριο-Παναθηναϊκός, Ρέθυμνο-Πανιώνιος, Κολοσσός-Αρης.

▪ Τα πλέι οφ ξεκινάνε την Τετάρτη.


Πηγή: www.efsyn.gr


Σχολίασε κι εσύ!