Ντράγκαν Σάκοτα: "Θα γίνει μεγάλη μάχη με τη Μονακό"

Η ΑΕΚ είναι πανέτοιμη για το ραντεβού με την ιστορία. Αύριο το βράδυ (6/5, 20:30, LIVE Blog απο το Sport24.gr) η "Ένωση" θα αντιμετωπίσει τη Μονακό στον μεγάλο τελικό του Basketball Champions League. Και αν κρίνει κανείς από τα λεγόμενα των Ντράγκαν και Ντούσαν Σάκοτα, όλοι ανυπομονούν για αυτό.

"Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που περάσαμε στον τελικό. Ο πρώτος μας στόχος ήταν να προκριθούμε στο Final Foour και κατόπιν στον τελικό. Ο τρόπος που το πετύχαμε ήταν σημαντικό. Η Μούρθια είναι μία εξαιρετική ομάδα που μέσα στην σεζόν νίκησε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Βαλένθια" δήλωσε αρχικά ο Ντράγκαν Σάκοτα για να συμπληρώσει: "Η Μονακό είναι μία εξαιρετική ομάδα με καλούς παίκτες. Πιστεύω έχουμε καλή ψυχολογία. Θα πρέπει να διαβάσουμε τον αντίπαλο και να καταλάβουμε ότι είναι ακόμα καλύτερη από τη Μούρθια. Έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία, που έχουν παίξει μεγάλα παιχνίδια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνει μεγάλη μάχη αύριο".

Μιλώντας για το πόσο δύσκολο είναι να προετοιμαστεί για τον τελικό, τόνισε: "Προφανώς είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε για τη Μούρθια και σε επίπεδο λεπτομερειών, κάτι που δεν μπορεί να γίνει τόσο καλά με τη Μονακό, αφού έχουμε μπροστά μας μόλις 24 ώρες. Η μεγαλύτερη δουλειά υπάρχει στους σκάουτερ και στους βοηθούς προπονητές, γιατί δουλεύουν μέχρι αργά. Νομίζω δεν είναι εύκολο να προετοιμαστείς τόσο πολύ. Το καλό είναι ότι πλέον συνηθίσαμε την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ και  μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στην  πίεση".

Για τα συναισθήματα και το πιθανό άγχος των παικτών του και του ίδιου τόνισε: "Δεν ήταν τόσο δύσκολο για εμένα, έχω δει πολλά στην καριέρα μου. Αλλά τα περισσότερα παιδιά πρώτη φορά έπαιξαν σε τέτοια διοργάνωση και υπάρχει μια δυσκολία στην διαχείριση των συναισθημάτων, όταν βλέπεις τις προσδοκίες που υπάρχουν. Οι οπαδοί ήταν φανταστικοί και μας υποστήριξαν εντυπωσιακά. Ξέραμε ότι και όταν δεν παίζαμε καλά, είχαμε δύναμη από αυτούς. Δεν ήταν τόσο δύσκολο. Θα είναι πιο εύκολο για εμένα να κοουτσάρω στον τελικό".

Ο Ντούσαν Σάκοτα από την πλευρά του δήλωσε: "Προφανώς είναι μεγάλη στιγμή. Ήταν μία μεγάλη επιτυχία χθες για εμάς. Περάσαμε στον τελικό. Κάναμε ένα βήμα προς τον στόχο μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη. Χάσαμε στο τέλος λίγο τη συγκέντρωσή μας, ίσως η δύναμη του κόσμου να ήταν πολλή. Ήταν τόσο πολλή, που δεν μας βγήκε όπως θα θέλαμε στο τέλος. Κουραστήκαμε ίσως και από τον αντίπαλο. Θα είναι πιο δύσκολα αύριο στον τελικό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι".

Για τις δυσκολίες να είναι έτοιμη η ΑΕΚ έπειτα από ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, ο αρχηγός της "Ένωσης" δήλωσε: "Υπάρχουν τα συν και τα πλην. Για τον ημιτελικό έχεις πολύ καιρό για να προετοιμαστείς για αυτό το ματς. Είχαμε δύο εβδομάδες για να το κάνουμε. Ωστόσο, ήταν το πρώτο ματς του Final Four και είχαμε περισσότερο άγχος, πίεση, νευρικότητα. Όλα συμβαίνουν για πρώτη φορά. Στον τελικό δεν έχουμε σχεδόν καθόλου χρόνο για να κάνουμε σκάουτινγκ. Αλλά δεν έχουμε άγχος για την ατμόσφαιρα, επειδή έχουμε συνηθίσει τον κόσμο. Είναι πιο εύκολο για την ψυχολογία των παικτών".

Όσον αφορά για την κατάσταση του τραυματισμού του, ο Σάκοτα τόνισε πως "έκανα προπόνηση πριν και μετά τον ημιτελικό, συνεχίζω θεραπεία, δεν είμαι ακόμα καλά , μετά από το χθεσινό δύσκολο ματς, αλλά θα είμαι στην κατάσταση που πρέπει, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό".


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!