Μόνο Μανόλο για την ΑΕΚ

Ναι, υπάρχει τρόπος να χωρίσει η ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ... Να εμφανιστεί ο Ισπανός τεχνικός ενώπιον του Δημήτρη Μελισσανίδη, να εγείρει απαιτήσεις παράλογες, ζητώντας τρελό μπάτζετ. Ή να εγείρει υπέρογκες προσωπικές-χρηματικές απαιτήσεις. Αν γίνει αυτό, τότε θα είναι σαν να θέλει ο ίδιος να φύγει. Κάτι που επίσης δεν προκύπτει.

Η ΑΕΚ τώρα... Ουδέποτε έχει μπει στη διαδικασία συζήτησης με άλλον προπονητή. Τα μυθεύματα που προέρχονται από ψυχανεμίσματα και όχι από ρεπορτάζ, αποτελούν την επιχείρηση αποδόμησης της αλήθειας. Η τελική συζήτηση με τον Μανόλο Χιμένεθ για τη συνέχιση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ είναι σε εκκρεμότητα, όπως πολλά άλλα θέματα με τα οποία η διοίκηση θα ασχοληθεί επισταμένως μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η επιθυμία του Δημήτρη Μελισσανίδη για την παραμονή του Ισπανού προπονητή είναι δεδομένη, άλλωστε το ίδιο ισχύει και για τον τεχνικό που οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια ανομβρίας. Κι αν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που από την πλευρά του προπονητή θα ξεκαθαριστεί, αφορά στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Από την οποία η γνώμη του Χιμένεθ απουσίαζε κατά την αντίστοιχη περίοδο του περυσινού καλοκαιριού.

Για τον Ισπανό δεν τίθεται θέμα βέτο, όσον αφορά στους παίκτες θα αποκτηθούν. Αυτό που θα ζητήσει να αποφευχθεί, είναι προσθήκες παικτών για τους οποίους ο ίδιος δεν θα είναι βέβαιος ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν την ΑΕΚ. Πιο τρανταχτό παράδειγμα από αυτό του Τρίστασον, δεν υπάρχει. Ο Χιμένεθ ήταν εξ αρχής αρνητικός στην απόκτησή του, επιμένοντας τότε για τον συμπατριώτη του Ρομέρο.

Στην πορεία αποδείχτηκε ότι ουδέποτε θα αποκτούσε τη διάθεση να χρησιμοποιήσει τον Ισλανδό, ακριβώς επειδή δεν πίστευε στις δυνατότητές του καθώς επίσης διότι παρατηρούσε σε εκείνον πολύ σημαντικές τακτικές αδυναμίες. Η ΑΕΚ, ομάδα που ούτως ή άλλως ακολουθεί πολύ σφιχτή οικονομική πολιτική, δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά συμβόλαια σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν θα παίζουν.

Γι αυτό και οι κινήσεις που θα γίνονται, θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από τον προπονητή, ώστε αφενός να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και αφετέρου να υπάρχει βεβαιότητα ότι οι ποδοσφαιρικές "επενδύσεις" της ομάδας, θα αξιοποιούνται από τον τεχνικό της. Λόγια σταράτα και ξεκάθαρα, τα οποία θα ελαχιστοποιήσουν τα λάθη και τις αστοχίες.

Photo credits: Eurokinissi


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!