Ανοίγει πανιά για Πειραιά ο Λάζαρος

Ο Ολυμπιακός ό,τι ήταν να κάνει με τον Χριστοδουλόπουλο, το έχει κάνει. Την απόφασή του για την ΑΕΚ την πήρε. Ξεκαθάρισε με τη δήλωσή του στο Sport24.gr ότι δεν θέλει να συνεχίσει στην πρωταθλήτρια Ελλάδας. Αυτό που απομένει λοιπόν είναι να δούμε τελικά αν θα... σαλπάρει για Πειραιά, όπως ακούγεται εδώ και ένα μήνα.

Ο Λάζαρος με καθαρό μυαλό, αφού ολοκληρώθηκε τυπικά η σεζόν με τον τελικό του Κυπέλλου, έβαλε κάτω τα πράγματα, ζύγισε τις προτάσεις που έχει (από Ελλάδα και εξωτερικό) και “μίλησε” αναφορικά με το τέλος του από την ΑΕΚ. Αυτό που απομένει είναι να “μιλήσει” για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Τα δεδομένα λίγο – πολύ είναι ξεκάθαρα. Ήξερε εδώ και πολύ καιρό ότι στον Ολυμπιακό θα βρει το συμβόλαιο που δεν έβρισκε στην ΑΕΚ. Η “Ένωση” επέμενε στο "+1" και στα 320 χιλιάρικα ετησίως, κάτι που το αμφισβητούσε εξ αρχής ο Χριστοδουλόπουλος, ότι υπάρχει "+1".

Για την προσφορά του Ολυμπιακού ήταν ενήμερος. Γνώριζε ότι θα μπορεί να καρπωθεί λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ συνολικά για δύο χρόνια. Οπότε, το παιχνίδι μεταφέρεται πλέον στο... γήπεδο του 31χρονου μεσοεπιθετικού για να πάρει πλέον τις οριστικές του αποφάσεις σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του. Στο εξωτερικό πάντως δεν θα είναι. Κι αυτό, γιατί πλέον το γνωρίζουν και οι πέτρες ότι προβάρει τα ερυθρόλευκα.

Από την ΑΕΚ διαρρέεται ότι το θέμα μπορεί να πάει στα δικαστήρια, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρο. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν λέει επισήμως το παραμικρό για τη συγκεκριμένη ιστορία, ισχύει αυτό που αναφέραμε στο ξεκίνημα του ρεπορτάζ.

Ό,τι ήταν να κάνει, το έχει κάνει! Και η αλήθεια είναι πώς ο Λάζαρος δείχνει θετικός σε αυτή την προοπτική.

Πότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο; Αυτό είναι άγνωστο... Αυτό που κρατάμε είναι ότι ο Λάζαρος βρίσκεται μία ανάσα από το να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που φόρεσε τις φανέλες του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ!

Ο ΕΛΝΤΟΝ ΡΑΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Από εκεί και πέρα, ο Πέδρο Μαρτίνς που είναι σύμφωνος φυσικά με την προοπτική απόκτησης του Χριστοδουλόπουλου, εξετάζει και κάποιες άλλες περιπτώσεις για τα “φτερά” της επίθεσης.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα στους εξτρέμ! Ο Σεμπά ψάχνει για ομάδα, ο Πάρντο δεν υπολογίζεται, ο Μιραλάς γύρισε στην Έβερτον και ο Μάριν είναι στον αέρα.

Οι μοναδικοί σίγουροι για την προετοιμασία είναι ο Μανθάτης και ο Βρουσάι. Και φυσικά ο... Λάζαρος, αν και εφόσον δεν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.

Μία από τις περιπτώσεις λοιπόν, που εξετάζει ο Μαρτίνς είναι ο Έλντον Ράμος. Ο 47χρονος τεχνικός έχει συνεργαστεί με τον 29χρονο Νοτιοαφρικανό εξτρέμ σε Μαρίτιμο, Ρίο Άβε και Γκιμαράες. Δεν είναι παίκτης για “πρώτο βιολί”, αλλά είναι ο παίκτης – εργαλείο που αρέσει στον Μαρτίνς.

Ο Ράμος έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ (φέτος έπαιξε δανεικός στην Γκιμαράες) και θέλει να φύγει από το Αλβαλάδε. Ο Μαρτίνς τον έχει στα υπόψη του, αλλά δεν είναι στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών του. Αυτό που κρατάμε είναι ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν αφήνει αδιάφορο τον Πορτογάλο τεχνικό.

Photo credits: Eurokinissi


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!