Έξαλλοι στην Ισπανία με Βασιλακόπουλο: "Ασεβής και άσχετος"!

Αν υπάρχει ένα θέμα με το οποίο ασχολούνται στην Ισπανία από τη Δευτέρα (30/4) αυτό δεν είναι άλλο από τον... Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Πάου Γκασόλ, γεγονός που αρχικά παρουσιάστηκε και εν συνεχεία κατακρίθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ της Ισπανίας.

Οι ατάκες πως "η Ισπανία είναι μία ομάδα που παρακμάζει. Ο (Πάου) Γκασόλ έχει συμπληρώσει τα ένσημα και τον αφήνουν και παίζει. Δεν είναι παίκτης ο (Πάου) Γκασόλ" έφεραν θύελλα αντιδράσεων. Το μείζον είναι πως με τις κουβέντες του Γιώργου Βασιλακόπουλου δεν ασχολήθηκαν μόνο οι δημοσιογράφοι, αλλά κι ο ομόλογός του στην Ιβηρική, Χόρχε Γκαρμπαχόσα. Όχι τόσο για το γεγονός πως η "φούρια ρόχα" χαρακτηρίστηκε ως παρακμάζουσα ομάδα, όσο για την απαξίωση με την οποία σχολιάστηκε το αθλητικό μέγεθος του Πάου Γκασόλ.

Μιλάμε άλλωστε για έναν ζωντανό θρύλο της Ισπανίας, της Ευρώπης και τον ίσως κορυφαίο παίκτη από τη "γηραιά ήπειρο" που έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ. Τουλάχιστον βάσει κατορθωμάτων και διακρίσεων.

Μία μέρα μετά, κι ενώ η σκόνη δεν έχει καθίσει ακόμη από τη θύελλα που ξέσπασε, ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα τοποθετήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο για το θέμα. Μέσω της ιστοσελίδας της ισπανικής ομοσπονδίας. "Δεν θέλω να δώσω μεγαλύτερη σημασία σε όσα δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα σημαντικό λάθος κι έλλειψη σεβασμού", σημείωσε σε πρώτο χρόνο ο πρόεδρος της FEB για να προσθέσει πως "είμαι σίγουρος πως όταν ακούσει ξανά τι είπε, θα συνειδητοποιήσει ότι έκανε λάθος. Το να ασκείς κριτική σε έναν παίκτη σαν τον Πάου Γκασόλ, έναν παίκτη τοπ επιπέδου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ένα σημαντικό λάθος".

Από την στιγμή που οι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου στον ΣΠΟΡ FM ταξίδεψαν -εντός μερικών λεπτών- στην Ισπανία, ο σάλος που ξέσπασε ήταν τεράστιος. Αποτυπώθηκε αρχικά στις ιστοσελίδες και τις εφημερίδες, για να ακολουθήσουν την Τρίτη (1/5) τα ίδια τα μέλη του αθλητισμού της χώρας.

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα εξήγησε μάλιστα πως "ο Πάου είναι 38 ετών, αλλά φροντίζει το κορμί του με εξαιρετικό τρόπο, κάθε χρόνο ανανεώνει το ραντεβού του με την εθνική ομάδα και είναι συνεχώς μαζί μας στα EuroBasket, τα Παγκόσμια Κύπελλα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τον κριτικάρει! Είμαστε συνεχώς στα ημιτελικά των μεγάλων διοργανώσεων από το 1999. Οι ισπανικές ομάδες συμμετέχουν στις κορυφαίες διοργανώσεις... Πως γίνεται, λοιπόν, να μιλάμε για πτώση".

Ο επίσημος λογαριασμός της ισπανικής ομοσπονδίας έχει γεμίσει μάλιστα από το πρωί με διαδοχικές δημοσιεύσεις που αφορούν στην πορεία και την επιτυχία του Πάου Γκασόλ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο (βλ. πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε Eurobasket), όσο και σε ομαδικό (βλ. δεκατέσσερα μετάλλια στη συλλογή του). Όχι τόσο γιατί... πλησιάζει κάτι, αλλά για να θυμίσει σε όλους ποιος είναι ο Πάου Γκασόλ και να καταδείξει το μέγεθος του λάθους στο οποίο υπέπεσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Με κομψότητα, την οποία δεν... υιοθέτησε πάντως ο Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "φούρια ρόχα" χρησιμοποίησε μια διάσημη ισπανική παροιμία για να παρουσιάσει την άποψή του για το θέμα. "Όπως έλεγε κι ο παππούς μου: Δεν έχουν σημασία αυτά που λέει ένας άσχετος".

 

Ακόμη πιο επιθετικός ήταν ο Άλεξ Αμπρίνες, ο οποίος την τελευταία διετία βρίσκεται στους Oklahoma City Thunder. Αντίπαλος στο ΝΒΑ με τον Πάου Γκασόλ, αλλά συμπαίκτης του στην Ισπανία. Έκανε retweet ένα από τα post της ισπανικής ομοσπονδίας με τα κατορθώματά του, γράφοντας με ειρωνικό ύφος πως "μα αφού είναι σε πτώση". Το... ακόμη χειρότερο βέβαια αφορούσε στο hashtag που χρησιμοποίησε, αφού έγραψε -μεταξύ άλλων- για... Έλληνα παλιάτσο!

 

Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!