Οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια της Λεωφόρου και το πριμ

Η νίκη με 3-0 (η μεγαλύτερη εκτός έδρας στην ιστορία των αναμετρήσεων με τον Παναθηναϊκό) βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να στήνουν ένα μικρό πάρτι μέσα στα αποδυτήρια της Λεωφόρου. Όχι, δεν άνοιξαν σαμπάνιες, όμως,  ο Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν σε όλους ότι αισθάνονται (και λειτουργούν σαν) πρωταθλητές. Και η αλήθεια είναι ότι στην Τούμπα τους αντιμετωπίζουν όλοι ως τέτοιους και το «67 βαθμοί και ένα ματς λιγότερο» δεν είναι απλά μία κουβέντα που έχει ηθική διάσταση και αποτελεί αναγνώριση των επιδόσεών τους πάνω στο χορτάρι, αλλά έχει και ουσιαστικό αντίκρισμα.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΡΙΜ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ποιο είναι αυτό; Ο Ιβάν Σαββίδης έχει διαμηνύσει σε όλους-από το πρώτο ντέρμπι που δεν διεξήχθη ποτέ με τον Ολυμπιακό ακόμα- ότι θα πάρουν τον πριμ τίτλου με βάση τις επιδόσεις τους στα γήπεδα και όχι τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Και αυτή η δέσμευση έγινε πιο έντονη μετά το διακοπέν παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Οι ποδοσφαιριστές θα δουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να μεγαλώνουν αφού θα εισπράξουν τα μπόνους που αναγράφονται στα συμβόλαιά τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε κάποιους αυτά έχουν καθοριστεί με συγκεκριμένα ποσά, σε κάποιους άλλους θα οριστούν με απόφαση του μεγαλομετόχου και της διοίκησης, γι’ αυτό και στην παρούσα φάση δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα σε ποιο ύψος θα φτάνει το συνολικό ποσό που θα μοιραστεί.  

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Το επιπλέον κίνητρο-με το μπόνους τίτλου- που έδωσε ο Σαββίδης στους παίκτες να συνεχίσουν με νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ήρθε να ενισχύσει τον «θυμό» που κουβαλούν για την άδοξη έκβασή του και βοήθησε στο να εμφανίζεται άκρως ανταγωνιστικός ο Δικέφαλος σε όλα τα παιχνίδια.

Παράλληλα, αποτέλεσε μία ακόμη απόδειξη για τους παίκτες ότι ο Σαββίδης είναι πολύ κοντά τους και αναγνωρίζει κάθε σταγόνα του ιδρώτα που χύνουν από την αρχή της περιόδου. Η κίνηση Σαββίδη έχει συζητηθεί αρκετά στα αποδυτήρια, όπως και η πρόθεσή του να δώσει ένα επίσης παχυλό πριμ για το Κύπελλο. «Αν κατακτήσουμε και το Κύπελλο, θα μας χρυσώσει» είναι η ατάκα που ακούγεται συχνά στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ τις τελευταίες μέρες. Και σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχουν ποσά που προβλέπονται σε συμβόλαια, αλλά επειδή μιλάμε για το τελευταίο ματς της σεζόν που θα αφήσει και την τελική γεύση δεν αποκλείεται να δοθεί και έξτρα πριμ.  Κι αυτό θα αγγίξει όλους όσοι εργάζονται στην ΠΑΕ.

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Από ‘κει και πέρα, υπάρχει και η προετοιμασία-σε ψυχολογικό επίπεδο κυρίως-για τον τελικό. Αυτή περνά κυρίως μέσα από τα παιχνίδι με τον Πλατανιά το Σάββατο (5/5). Άπαντες περιμένουν να δουν την Τούμπα γεμάτη μετά από καιρό και ξέρουν ότι οι παίκτες και ο Λουτσέσκου θα αποθεωθούν.  Ο Ρυμάνος τεχνικός ποντάρει πολύ σ’ αυτό το ψυχολογικό «ντοπάρισμα» ενόψει της τελικής μάχης με την ΑΕΚ και γι’ αυτό την Κυριακή (29/4) μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό έκανε κάλεσμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ ζητώντας τους να δώσουν βροντερό παρών «για να νιώσουν όλοι πρωταθλητές».

Το πώς ακριβώς θα πανηγυριστούν «οι 70 βαθμοί –αν λογικά ο ΠΑΟΚ επικρατήσει του Πλατανιά- με ένα ματς λιγότερο» είναι κάτι που θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες , όπως και να ΄χει όμως η αναμέτρηση με την ομάδα των Χανίων δεν θα είναι απλά ένα τυπικό ματς στο φινάλε μίας σεζόν.

ΔΥΟ Ή ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι τελευταίες μέρες πριν τον τελικό θα συνδυαστούν με μία προσπάθεια όλη η ομάδα να φτάσει στο μάξιμουμ της συγκέντρωσής της για τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου. Υπάρχει ήδη απόφαση η ομάδα να κατέβει από την άλλη Πέμπτη 10 Μαΐου  (το πιθανότερο) ή μία μέρα νωρίτερα στην Αθήνα έτσι ώστε να μπει στο 100% σε… mood τελικού. Αν το ταξίδι γίνει Πέμπτη, τότε ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί μία και μόνη φορά στο ΟΑΚΑ την παραμονή του τελικού.

Σε κάθε περίπτωση, όλος ο ΠΑΟΚ κινείται σε ρυθμούς τελικού Κυπέλλου και ο καθένας προετοιμάζεται από το δικό του πόστο.


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!