Ανοιχτό μπάτζετ, «μαχαιριές» και... εξηγήσεις για το όπλο

Από το βράδυ της 11ης Μαρτίου, όταν μπούκαρε οπλοφορώντας στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, ο Ιβάν Σαββίδης έχει καταστεί ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλοι όσοι ασχολούνται με τον χώρο περίμεναν τη δημόσια τοποθέτησή του. Αυτή ήρθε λίγο πριν αρχίσει η γιορτή του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο ομογενής επιχειρηματίας επέλεξε έναν λόγο με έντονο το συναισθηματικό στοιχείο από το οποίο δεν έλειπε και η αναφορά στην «μπούκα» του που έγινε γνωστή ανά την υφήλιο.

«Με χαρακτήρισαν παγκόσμιο τρομοκράτη», ανέφερε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του με σχετικά ειρωνικό τόνο και αργότερα έδωσε τη δική του εξήγηση. Μπήκε στο γήπεδο γιατί είδε «μπροστά στα μάτια μου ανθρώπους μέσα στο σπίτι μου να βιάζουν τα παιδιά μου! Αν δεν έμπαινα εγώ, θα έμπαιναν οι οπαδοί», σημείωσε όμως ότι ξέχασε πως έφερε όπλο και το αντιλήφθηκε όταν φρουρός του εντός γηπέδου το ανέφερε.

Τότε έκανε την κίνηση να το πιάσει φοβούμενος μην πέσει και το πάρει άλλος που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ζήτησε συγγνώμη που ξέχασε το όπλο (το οποίο το έχει από 8 Ιανουαρίου και δεν το ψάχνει όπως κάνει με το στυλό του που χρησιμοποιεί χρόνια) και όχι γιατί εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που θα ξανάκανε αν έβλεπε ότι αδικούνταν η ομάδα του.

Προσκεκλημένος του Ιβάν Σαββίδη ήταν και ο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης, Θεόδωρος Γραμματικόπουλος, ο οποίος έφερε μαζί του και τη σημαία του ΠΑΟΚ που είχε μαζί του στο τελευταίο ταξίδι στο Διάστημα, υπογεγραμμένη από τα μέλη του διαστημικού σταθμού στον οποίο βρισκόταν. Ο ΠΑΟΚ φρόντισε να του κάνει δώρο μία φανέλα με το όνομά του

Εβαλε έντονο συναίσθημα όταν μίλησε για τη νέα Τούμπα, τονίζοντας: «Φώναξα τους δυο γιους μου και τους είπα κάτι: Δεν ξέρω αν μπορεί να μου συμβεί κάτι. Αλλά εσείς έχετε χρέος να κάνετε το νέο γήπεδο. Και θέλω να βγάλετε από το στήθος την καρδιά μου να τη βάλετε στα θεμέλια της Τούμπας».

Απευθυνόμενος στον Λουτσέσκου τον συνεχάρη (όπως και τους παίκτες και ειδικά τους αρχηγούς) γιατί «πήρες ένα ακατέργαστο διαμάντι και το έχεις μετατρέψει σε έναν πολύτιμο λίθο» και του ζήτησε να ριχθεί από… χθες στη δουλειά, ώστε να ετοιμάσει τη νέα ομάδα έχοντας ανοιχτό μπάτζετ.

Αφησε και υπονοούμενα για τη στάση του Μελισσανίδη, σημειώνοντας: «Μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, μάζεψα τους συνεργάτες μου και τους είπα: Θα σας κατανοήσω απόλυτα αν θέλετε να παραιτηθείτε και να μην είστε πλέον στο πλευρό μου. Αλλά σας δηλώνω ότι εγώ μόνος μου θα τον τελειώσω αυτόν τον πόλεμο. Δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι κάποιοι μπορούν να μου ρίξουν μαχαιριά στην πλάτη. Δεν μπορούσα να φανταστώ την προδοσία. Και απολογούμαι γιατί πιάστηκα απροετοίμαστος σε αυτό, αλλά αυτό με κάνει πιο σοφό».

Τέλος, «πήρε πάνω του» τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών. «Θα πω απόλυτα πως παρέμεινε στη Σούπερ Λίγκα γιατί εμείς το θελήσαμε και βοηθήσαμε γι’ αυτό. Θα μπορούσα να κρατήσω πολύ σκληρή στάση και να απαιτήσω τον υποβιβασμό του. Αλλά θεωρώ ότι αυτή η ομάδα πρέπει να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία γιατί τη χρειάζεται το ποδόσφαιρό μας», ήταν τα λόγια του.

Το γλέντι των κυπελλούχων ήταν από τις βραδιές που δύσκολα θα ξεχάσουν όσοι ήταν παρόντες. Κυρίως γιατί ανέδειξε το άλλο πρόσωπο των παικτών του ΠΑΟΚ και μαζί το άκρως οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στους κυπελλούχους.

Μαζί τους ήταν και η Κ20 που κατέκτησε το Πρωτάθλημα και αποθεώθηκε από τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος ανέλαβε χρέη παρουσιαστή και αποθέωσε τους συμπαίκτες του και τη δεύτερη ομάδα, ενώ ανέλαβε να παρουσιάσει όλα τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος στους παρευρισκόμενους. Μάλιστα, έπαιξε άψογα και τον ρόλο του ατζέντη, αφού έκλεισε on stage το νέο συμβόλαιο του Στέλιου Μαλεζά.

Ποια ήταν τα χάι λάιτ της γιορτής; Ο χορός του Ιβάν Σαββίδη με τους παίκτες του ΠΑΟΚ σαν μικρό παιδί, οι υποκλίσεις του Λουτσέσκου στον Μπίσεσβαρ (για τις οποίες έχουν γραφτεί από την αρχή της περιόδου), το τσιφτετέλι του Κούδα με την Πάολα, όπως και η αφιέρωση ενός ποντιακού τραγουδιού με τίτλο «Σον θεό έφταγω τάμα» στον μεγαλομέτοχο της ομάδας, που έδειχνε εμφανώς συγκινημένος και έραινε τη γνωστή αοιδό με λουλούδια, και στο φινάλε τα τσιφτετέλια των παικτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος που δεν ανέβηκε στη σκηνή, παρότι κλήθηκε από τον Σαββίδη και τον Μπίσεσβαρ, ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία (κόουτς της δεύτερης ομάδας), με τη φανέλα του οποίου εμφανίστηκε η Πάολα.

Βέβαια, το γλέντι έγινε σε… mood πρωταθλητών αφού ουκ ολίγες φορές ακούστηκαν σχετικά συνθήματα. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες οι γυναίκες των ποδοσφαιριστών και οι ενδυματολογικές προτιμήσεις τους αποτέλεσαν αντικείμενο σχολίων για τους θαμώνες.

Ηταν εκεί και εκπρόσωποι όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ, δίνοντας στον Σαββίδη το ερέθισμα να στείλει το μήνυμα ότι ο σύλλογος πορεύεται ως ενιαίος και ότι έρχονται ακόμη καλύτερες μέρες.

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επισήμως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με τους «ερυθρόλευκους» να ανακοινώνουν μέσω Twitter την έναρξη της συνεργασίας τους με τον διεθνή ποδοσφαιριστή.


Πηγή: www.efsyn.gr


Σχολίασε κι εσύ!