Υπογράφει τη μετάβαση στη νέα εποχή

Μπορεί τα πάντα γύρω από τον τελικό του Σαββάτου για τον ΠΑΟΚ να έδειχναν επικεντρωμένα στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, όμως η αλήθεια είναι ότι πραγματικός πρωταγωνιστής στην πορεία του Δικεφάλου προς την κούπα είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο 32χρονος Πορτογάλος δεν ήταν απλά ο άνθρωπος που πέτυχε το καθοριστικό πρώτο γκολ (με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ) στο 65’, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου στον εμφανέστατα καλύτερο της ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αλλά εκείνος που στην πιο δύσκολη στιγμή του συλλόγου φέτος, του έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει.

Οταν ο Ιβάν Σαββίδης μπούκαρε μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας το βράδυ του ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στις 11 Μαρτίου, εκείνος είχε την προσωπικότητα και το καθαρό μυαλό να δείξει στον ιδιοκτήτη της ομάδας ότι ο μόνος δρόμος για να δει να αποδίδει η επένδυση εκατομμυρίων που κάνει εδώ και έξι χρόνια είναι μέσα στο γήπεδο, καθαρά αγωνιστικός.

Λειτουργώντας ως πραγματικός αρχηγός, ο Βιεϊρίνια αποτέλεσε το καλύτερο στήριγμα του Ραζβάν Λουτσέσκου στην προσπάθεια που έκανε ο Ρουμάνος τεχνικός να μετατρέψει το αίσθημα αδικίας που ένιωθαν όλοι εντός ΠΑΟΚ σε κινητήριο δύναμη για την κατάκτηση του τροπαίου.

Και τα κατάφερε, υπογράφοντας φαρδιά-πλατιά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με το γκολ που σημείωσε, το τριακοστό στις 158 συμμετοχές που έχει με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο βραχύσωμος Πορτογάλος δεν έκανε αυτό που ονομάζουμε «μεγάλο ματς» (παρότι αναδείχθηκε MVP του τελικού), έδειξε όμως τι σημαίνει να διαθέτεις αρχηγικό χαρακτήρα, αφού απάλλαξε τους συμπαίκτες του από το πιο βαρύ φορτίο, το να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Το πέτυχε στη μία και μοναδική φάση στην οποία ανέλαβε αυτός να κάνει την τελική προσπάθεια και έγειρε αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΟΚ.

Το τι ακριβώς σημαίνει για τον Βιεϊρίνια αυτός ο τίτλος το αντιλήφθηκαν όλοι όσοι τον είδαν στο 82’ να εγκαταλείπει λόγω ενοχλήσεων στο ισχίο τον αγωνιστικό χώρο. Εμφανώς βουρκωμένος δεν είχε καν το κουράγιο να παρακολουθήσει τα τελευταία λεπτά του τελικού.

Το κλάμα του στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν τη λήξη του αποτελεί ουσιαστικά την απόδειξη της επιθυμίας που είχε να χαρίσει έναν τίτλο στην ομάδα που τον πίστεψε και του έδωσε την ώθηση να κάνει μια αξιομνημόνευτη καριέρα.

Μάλλον δεν ήταν τυχαίο ότι η σύζυγός του Βάσω επέλεξε, όπως ο ίδιος είπε, να του στείλει μια ανθοδέσμη για πρώτη φορά, πριν από τον συγκεκριμένο τελικό. Ηξερε τι κουβαλούσε μέσα του ο άντρας της και ότι αυτό το ματς θα ήταν ξεχωριστό.

Η προσωπικότητα του Βιεϊρίνια φάνηκε και στις τοποθετήσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου. Στις απαντήσεις του για την ενόχληση που ένιωσε από τις ειρωνείες του συμπατριώτη του Σιμόες, αλλά και τη στάση του Μιραλάς στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Οπως επίσης και στην αποκάλυψη ότι έχει ζητήσει από τον Ιβάν Σαββίδη να διατηρήσει αναλλοίωτο τον κορμό αυτής της ομάδας του ΠΑΟΚ, πολύ απλά γιατί έχει όλα τα φόντα να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να πάει και στους ομίλους του Champions League. Δύο στόχοι που αποτελούν το μεγάλο απωθημένο του από την πρώτη στιγμή που έβαλε στο μυαλό του (και τελικά την υλοποίησε) τη σκέψη να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.


Πηγή: www.efsyn.gr


Σχολίασε κι εσύ!