Θα δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ ο Τζεντίλε

Η σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα για την Βίρτους Μπολονια του Αλεσάντρο Τζεντίλε, αφού η ιστορική ομάδα έμεινε εκτός playoffs της ιταλικής λίγκας. Το γεγονός αυτό πάντως φαίνεται ότι θα βοηθήσει τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού να κάνει ανενόχλητος τα πλάνα του για τη νέα σεζόν που θα είναι ελεύθερος. Και, κατά τους Ιταλούς, η πρώτη του σκέψη είναι να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Gazzetta dello Sport" ο Τζεντίλε αναμένεται το καλοκαίρι να μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να πάρει μέρος στο Summer League με την φανέλα των Houston Rockets, οι οποίοι έχουν τα δικαιώματά του από το 2014, όταν και τον επέλεξαν στο Νο53 του NBA Draft.

Ο Τζεντίλε είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να πάει στο ΝΒΑ. Για την ακρίβεια είχε κάνει μία προσπάθεια προσέγγισης των Rockets στα μέσα της περασμένης σεζόν λίγο πριν συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας αρνητική απάντηση. Σχεδόν 1 1/2 χρόνο αργότερα ο Ιταλός θα διεκδικήσει μία θέση στην ομάδα με τον παραδοσιακό τρόπο: Προσπαθώντας να την εντυπωσιάσει με την παρουσία του στο Summer League.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Τζεντίλε είχε 16.8 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ μέσο όρο στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Photo/Markus Schreiber


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!