Δεν «καίει» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ η έκθεση των παρατηρητών του τελικού

Δεν προκύπτουν βαριές «καμπάνες» σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Ενώ απομένει η έκθεση της Αστυνομίας, από αυτή των παρατηρητών δεν προβλέπονται εξοντωτικές ποινές για τους δύο «Δικεφάλους».

Με βάση τα όσα κατέγραψαν οι παρατηρητές του τελικού, Ντάσιος, Κάρτσακλας και Φωτεινός, οι δύο ΠΑΕ θα κληθούν σίγουρα σε απολογία από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ, ωστόσο, από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν προκύπτουν «καμπάνες» όπως η αφαίρεση βαθμών ή, η τιμωρία της έδρας. Αντίθετα, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα τα βαριά πρόστιμα.

Οι παρατηρητές αναφέρουν για τις ρίψεις φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων, ωστόσο από τη στιγμή που δεν προκάλεσαν ούτε καν προσωρινή διακοπή στον αγώνα ή κάποιον τραυματισμό, αυτό τιμωρείται μόνο με πρόστιμο.

Σχετικά με την εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά», δεν έχει καταγραφεί βιαιοπραγία κατά προσώπων ή φθορά ιδιοκτησίας, που αναφέρονται ρητώς ως προϋποθέσεις για ποινές αφαίρεσης βαθμών ή έδρας.

Επίσης δεν υπάρχει ούτε ο κίνδυνος της ποινής κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των καπνογόνων, καθώς οι δύο ομάδες είναι μεν υπότροπες, αλλά όχι δις στον θεσμό του Κυπέλλου και δεν προσμετρώνται τα αντίστοιχα παραπτώματα στο πρωτάθλημα.

Ασφαλέστερη εικόνα, πάντως, θα υπάρχει μετά την έκθεση της αστυνομίας, που λειτουργεί συμπληρωματικά σε αυτή των παρατηρητών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Σχολίασε κι εσύ!