Με μέτρα βγαλμένα από το EURO

Στη Γαλλία έχουν ζήσει από πρώτο χέρι τρομοκρατικές επιθέσεις μεγαλύτερης ή μικρότερης εμβέλειας και φυσικά ένας τελικός ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης μπορεί να αποτελέσει «στόχο».

Εχοντας την εμπειρία από το προ διετίας EURO, οι Γάλλοι έχουν λάβει τεράστια μέτρα ασφαλείας για τον αυριανό τελικό του Γιουρόπα Λιγκ μεταξύ της Μαρσέιγ και της Ατλέτικο Μαδρίτης, που θα διεξαχθεί στη Λιόν.

Περισσότερα από 1.200 άτομα (αστυνομικοί, πράκτορες) έχουν προστεθεί ήδη στην τοπική αστυνομική δύναμη, ελικόπτερα θα περιπολούν συνέχεια πάνω από την πόλη, ενώ για τον φόβο επεισοδίων μεταξύ των οπαδών θα τοποθετηθούν έξω από το γήπεδο και κανόνια νερού.

«Ουσιαστικά έχουμε λάβει διπλάσια μέτρα ασφαλείας σε σχέση με το EURO», λένε οι διοργανωτές.

Οσον αφορά την περιφρούρηση εντός γηπέδου, θα υπάρχουν 1.100 σεκιούριτι, εκ των οποίων οι 250 έχουν σταλεί από τους δύο συλλόγους που θα αναμετρηθούν στον τελικό.

Πέρα από τα απαραίτητα αντιτρομοκρατικά μέτρα, υπάρχει και ο φόβος από τη μεγάλη παρουσία των φίλων της Μαρσέιγ. Η Μασσαλία από τη Λιόν απέχει τρεις ώρες με το αυτοκίνητο, πολύ λιγότερο με το τρένο και είναι δεδομένο πως δεκάδες χιλιάδες άτομα θα ανηφορίσουν προς την κεντρική Γαλλία.

Αν και το γήπεδο χωρά 57.000 άτομα, η UEFA έχει κρατήσει για τις δικές της ανάγκες σχεδόν 34.000 εισιτήρια! Η Ατλέτικο θα έχει μαζί της 9.500 κόσμο, ενώ επίσημα η Μαρσέιγ έχει παραλάβει και πουλήσει 11.500 εισιτήρια. Είναι δεδομένο πως οι Γάλλοι θα βρουν τρόπο να μπουν στο γήπεδο και να το… χρωματίσουν στα γαλανόλευκα, όμως και πάλι αναμένεται να μείνουν εκτός αρκετοί φίλοι της μιας φιναλίστ.

Θα υπάρχουν περιπολίες στην πόλη, ενώ η αστυνομία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα είναι επιεικής με τους ταραξίες, αφού με το παραμικρό θα υπάρχει αντίδραση από τις αρχές, αλλά και συλλήψεις.


Πηγή: www.efsyn.gr


Σχολίασε κι εσύ!