FIFA και UEFA δεν επιτρέπουν αλλαγές στο πλαίσιο για την αδειοδότηση

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League την Πέμπτη (3/5), για να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 3/4 που απαιτείται ώστε να υιοθετηθεί το αίτημα του για αλλαγή της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ ή στο χειρότερο σενάριο, τη σύγκληση της ΓΣ που σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αρκεί η απλή πλειοψηφία...

Ο σκοπός του Παναθηναϊκού είναι προφανής: με τη σύμφωνη γνώμη του Συνεταιρισμού, να πιέσει την ΕΠΟ να επιβάλλει αγωνιστικές και οικονομικές κυρώσεις, αντί για υποβιβασμό. Όμως, το Τριφύλλι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη είναι η FIFA και η UEFA.

Οι δύο ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές έχουν διαμηνύσει στην ελληνική ομοσπονδία να μην μεταβάλλει το παραμικρό στο κανονιστικό πλαίσιο. Η αδιαλλαξία τους βασίζεται στο κακό ιστορικό της "πράσινης" ΠΑΕ που θεωρείται στρατηγικός κακοπληρωτής και κρίνεται ανάξια για μία δεύτερη ευκαιρία.

Επομένως, ο μόνος δρόμος για την παραμονή του Παναθηναϊκού περνάει από την αλλαγή της ιδιοκτησίας. Εκτιμάται ότι ένας νέος ιδιοκτήτης θα έχει ένα μικρό περιθώριο για να αποδείξει τη διάθεση του να πληρώσει και να διακανονίσει τις οφειλές και να εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα...

Στο μεταξύ, με βάση τους υπολογισμούς των συνεργατών του, ο Αλαφούζος είναι υποχρεωμένος να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ με 2 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τα μέσα Μαΐου, ώστε να διασφαλίσει τη λειτουργία της. Το ποσό προορίζεται για την εξόφληση των δόσεων Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου στους παίκτες, την καταβολή μισθών στους εργαζόμενους, την τήρηση διακανονισμών και την αποπληρωμή χρέους προς δημόσιους φορείς.

Φυσικά, η ανάγκη για την εισροή χρήματος δεν πρόκειται να πάψει. Αντίθετα, οι προσφυγές και οι διεκδικήσεις μέσω δικαστηρίων θα ενταθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού και ο Αλαφούζος θα βρεθεί σε δεινή θέση. Για αυτό, επείγεται να συμφωνήσει για την παραχώρηση των μετοχών του, ώστε να απεμπλακεί από τον... φαύλο κύκλο.

Photo credits: Eurokinissi


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!