Ανοιχτή πόρτα σε Αλαφούζο και «Pan Asia»

Ετοιμη να συνομιλήσει εκ νέου με τον Αλαφούζο αλλά και με το ανταγωνιστικό κονσόρτσιουμ «Pan Asia» είναι η πλευρά του «Athens Alive», όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της «Redstone», Μαρκ Αλεξάντερ, σε χθεσινή ανάρτησή του στο twitter.

«Κάναμε μια πρόταση στον κ. Αλαφούζο. Αποφάσισε να κινηθεί σε διαφορετική κατεύθυνση. Εμείς είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε ξανά, αλλά σεβόμαστε την απόφασή του. Είμαστε ακόμη έτοιμοι να μιλήσουμε και με τον ανταγωνιστή υποψήφιο μέτοχο, αν καταφέρει να αποκτήσει τον Παναθηναϊκό. Το “Athens Alive” θα ήταν ένα καταπληκτικό σπίτι για τον σύλλογο και τους φιλάθλους του» επισήμανε με νόημα.

Κ.Μ.

Μπορεί να λέει κάποια πράγματα για το πώς πήγε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Γιάννης Ανέστης έκανε τον γάμο του παραμονή του τελικού Κυπέλλου. Μεσημέρι Παρασκευής. Και στη δεξίωση που ακολούθησε έδωσαν το «παρών» αρκετοί συμπαίκτες του. Πέντε από αυτούς ξεκίνησαν βασικοί στο ματς την άλλη μέρα. Κάποιος θα πει, δεν είναι και τίποτε σπουδαίο. Ισως. Αλλά ενδεικτικό χαλαρότητας και ασυνήθιστο, λίγοι θα αρνηθούν πως ήταν. Αλλοι κάνουν λόγο και για κρούσματα νυχτερινών εξόδων εκτός ωραρίου το δεκαήμερο πριν από τον τελικό...

Τ.Τ.

Βάζει... ιδέες στον Ολυμπιακό το γεγονός ότι οι δύο φιναλίστ και βασικοί ανταγωνιστές του εμφανίστηκαν στον τελικό του Κυπέλλου έχοντας κάτω από την εστία τους ο ΠΑΟΚ τον Πασχαλάκη και η ΑΕΚ τον Μπάρκα, δηλαδή δύο νέους και εξελίξιμους τερματοφύλακες. Κι αυτό ίσως να μετρήσει στην τελική απόφαση των «ερυθρολεύκων» αν θα εμπιστευτούν για βασικό γκολκίπερ τον Ανδρέα Γιαννιώτη ή θα προτείνουν στον Σίλβιο Προτό να μείνει για «κάλυψη». Απλά σε αυτήν την περίπτωση το ζητούμενο είναι με πόσα χρήματα θα συνεχίσει στο Ρέντη ο Βέλγος.

Μ.Μ.

Το παράπονο ότι δικαιούνταν να έχει την ευκαιρία να κοουτσάρει στην Α1 την ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου, την οποία ανέβασε ως πρωταθλήτρια της Α2 με τρομερές εμφανίσεις και ρεκόρ, εξέφρασε ο 48χρονος τεχνικός Νίκος Καραγιάννης. Μια μέρα μετά τη φιέστα της ανόδου, η διοίκηση του ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους γιατί θα αναζητήσουν έναν πιο έμπειρο τεχνικό. Παρεμπιπτόντως, ο Καραγιάννης είχε ανεβάσει το Περιστέρι και το 2010, αλλά και πάλι δεν επιβραβεύτηκε με την παραμονή στο πόστο του. «Με στενοχωρεί, δεν λέω ψέματα, γιατί οι άλλες ομάδες εμπιστεύονται τους προπονητές που τις ανέβασαν. Αυτή τη φορά πίστευα ότι θα είχα αυτή την ευκαιρία».

Γ.ΝΤ.

Από την παραμονή ή όχι του Μπιορν Ενγκελς στου Ρέντη θα εξαρτηθεί, όπως φαίνεται, η επιστροφή του Σπύρου Ρισβάνη στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι δεδομένο ότι έχουν στο πλάνο τους την απόκτηση ενός έμπειρου στόπερ, ώστε να παίξει δίπλα του και ο Παπέ Σισέ που άφησε υποσχέσεις σε αυτή τη σεζόν, ενώ ο Νικολάου είναι πιθανό να δοθεί με δανεισμό για να πάρει παιχνίδια, καθώς τον έχουν ζητήσει αρκετές ομάδες. Απλά σε ό,τι αφορά τον Ρισβάνη, άλλο είναι να είσαι τρίτος στη σειρά κι άλλο τέταρτος.

Μ.Μ.

↳ Αγγίζει το 1.000.000 ευρώ το πριμ που μοίρασε ο Ιβάν Σαββίδης στους παίκτες του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι μεγαλύτερο και από το πριμ του «ηθικού Πρωταθλήματος» που τους είχε τάξει μετά τα όσα συνέβησαν στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Για εκείνο δόθηκε, ένα μέρος του ποσού που αναλογούσε σε κάθε συμβόλαιο ξεχωριστά.
Κ.Π.

Την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν χθες η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και ο Κώστας Μίσσας, παρότι οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν αήττητες το τρίτο σερί νταμπλ. Οι πληροφορίες λένε ότι η διοίκηση θα στραφεί -εκτός απροόπτου- σε ξένο τεχνικό, με στόχο τη διάκριση στην Ευρώπη, που είναι πλέον ο ανεκπλήρωτος πόθος της ομάδας.

Γ.ΝΤ.

Το καλοκαίρι του 2008 είχε φτάσει «μια ανάσα» πριν να ενταχθεί στο δυναμικό του Ολυμπιακού ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, αλλά ο Παναθηναϊκός με το πολυμετοχικό σχήμα στη διοίκησή του είχε αναδεχθεί νικητής στη μονομαχία του με τους «ερυθρόλευκους» και είχε κάνει δικό του τον παίκτη, προσφέροντας στον ΠΑΟΚ το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Και τώρα, 10 χρόνια μετά, όπως όλα δείχνουν ο Λάζαρος θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα έχει στη συλλογή του τις φανέλες των εκπροσώπων του Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Μ.Μ.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς θα ενσωματωθεί στα τέλη του μήνα στην αποστολή της Εθνικής Σερβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Το μεσοδιάστημα θα το περάσει μαζί με τη σύζυγό του στο Μόντε Κάρλο του Μονακό. Θα είναι η τέταρτη χρονιά που θα κάνει διακοπές στο πριγκιπάτο ο 28χρονος φορ του ΠΑΟΚ που έχει συνδυάσει αυτή την επιλογή με τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, οπότε τα γούρια δεν χαλάνε. Υπάρχει όμως μία κρίσιμη λεπτομέρεια: Το Μόντε Κάρλο αρέσει πολύ στη σύζυγό του. Αν υπήρχε γκρίνια, μάλλον θα ήταν δύσκολο να τηρηθεί το γούρι...

Κ.Π.

Γκρεμίζεται το ιστορικό κλειστό της οδού Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Με δεδομένο ότι εντάσσεται στα έργα της περιφέρειας, στη θέση του θα κατασκευαστεί ένα νέο και πιο σύγχρονο. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι τις ανάγκες του Πανιωνίου, ο οποίος παρέμεινε στην Α1 του μπάσκετ, και των ομάδων που το χρησιμοποιούσαν θα καλύπτει το ΣΕΦ με τους χώρους του, δηλαδή τα προπονητήρια, ανοιχτά και κλειστά, που μπορούν να φιλοξενήσουν τμήματα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, χάντμπολ και βόλεϊ.

Γ.ΝΤ.

Δεν είναι τυχαίο ότι παίζει το όνομα του Πάκο Ερέρα για τον Αρη. Οι Ισπανοί και γενικότερα οι λάτιν προπονητές είναι αυτοί που απασχολούν περισσότερο τον Θόδωρο Καρυπίδη, που δεν έχει βγάλει από το μυαλό του το επιτυχημένο μοντέλο της προηγούμενης δεκαετίας. Και δύσκολα θα πάει κόντρα στο ρεύμα.

Κ.Π.

Ο Πάμπλο Γκαρσία κατέκτησε ως προπονητής της Κ20 του ΠΑΟΚ τον πρώτο τίτλο του και σε δηλώσεις που έκανε μετά τη φιέστα, αναφέρθηκε σε συζήτηση που θα έχει με τον Ιβάν Σαββίδη και τα όσα έχει να του πει για ανθρώπους που δεν κοιτάνε το καλό της ομάδας. Οπως ήταν λογικό, αυτή η τοποθέτηση του Ουρουγουανού έχει βάλει φωτιά στα γραφεία της Τούμπας.

Κ.Π.

Ο Μάκης Γιαννίκογλου, ο 25χρονος γκολκίπερ, που πήρε χρόνο συμμετοχής φέτος στον ΠΑΣ, φαίνεται πως έχει επιλεγεί από πλευράς ΑΕΚ για να καλύψει τη θέση του τρίτου τερματοφύλακα, που μένει κενή με την αποχώρηση του Γιάννη Ανέστη. Είναι επιλογή του Νίκου Λυμπερόπουλου ο ύψους 1,89 Ελληνας γκολκίπερ. Αντίθετα δεν ισχύουν οι φήμες για ενδιαφέρον για τον Παναγιώτη Τριάδη, τον 26χρονο εξτρέμ που μένει ελεύθερος από την Ξάνθη.

Τ.Τ.

Απορούν με τις αιχμές που ακούγονται περί αργοπορίας στην επικείμενη ολοκλήρωση του deal με τον Αλαφούζο για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός οι άμεσοι συνεργάτες του Πιεμπονγκσάντ. «Η καταληκτική ημερομηνία για τον οικονομικό έλεγχο είναι η 15η Ιουνίου και εμείς θα τον έχουμε ολοκληρώσει τουλάχιστον δέκα ημέρες νωρίτερα. Η αντίστοιχη ημερομηνία που έχει συμφωνηθεί για τη μεταβίβαση των μετοχών είναι στις 30 Ιουνίου και θα είμαστε έτοιμοι αρκετά νωρίτερα. Για ποια καθυστέρηση μιλάμε ακριβώς;», αναρωτιούνται χαρακτηριστικά.

Κ.Μ.

Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να παίρνει ξεκάθαρες πρωτοβουλίες για τη στελέχωση του Παναθηναϊκού της νέας περιόδου και να ντριμπλάρει τις όποιες ενστάσεις του «Pan Asia», πλην όμως εάν η συμφωνία των δύο πλευρών επικυρωθεί, κανένα από τα νέα πρόσωπα (π.χ. Νταμπίζας) δεν θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλές. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Πιεμπονγκσάντ και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι με το που μπουν στην ΠΑΕ θα βάλουν αυτούς που θέλουν για να τρέξουν τον σύλλογο…

Κ.Μ.


Πηγή: www.efsyn.gr


Σχολίασε κι εσύ!