Καταγγελία από παίκτη για παιχνίδι της Α1: "Ο πρόεδρος μάς είπε ότι πρέπει να χάσουμε με συγκεκριμένη διαφορά για να πληρωθούμε"

Το HoopsHype παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης (15/3) ένα μεγάλο θέμα, με έμφαση στους ξένους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. "Οι αστέρες που αγωνίζονται πέρα από τον Ατλαντικό μοιράζονται τρελές ιστορίες: από ρίψεις φωτοβολίδων μέχρι διεφθαρμένους γιατρούς σε εκτάκτου ανάγκης δωμάτια", είναι ο τίτλος του θέματος που περιλαμβάνει δεκάδες ιστορίες.

Μία από αυτές εκτυλίχθηκε στην Ελλάδα, όταν σε αγώνα της Stoiximan.gr Basket League ο πρόεδρος των ηττημένων μπήκε έξαλλος στα αποδυτήρια. Όχι για να την "πει" στους παίκτες του για το αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά επειδή αυτό ήρθε με διαφορά μικρότερη από αυτή που "έπρεπε", σύμφωνα με την καταγγελία.

Ο παίκτης, που διατηρεί την ανωνυμία του, τόνισε πως σε αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, έγινε η εισβολή του προέδρου στα αποδυτήρια με εντολή να ανοίξει περισσότερο η διαφορά γιατί "έτσι θα πάρεις τον μισθό σου, πρέπει να χάσεις με αυτή τη διαφορά, αλλιώς δεν θα πληρωθείς".

Αναλυτικά η σοκαριστική (ανώνυμη) καταγγελία:

"Παίζω στην Ελλάδα και αυτή η ιστορία είναι αρκετά πρόσφατη. Παίζω εδώ και τρεις μήνες ακόμη δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Παίζαμε απέναντι σε μία από τις παραδοσιακά ισχυρές ομάδες της Ελλάδας. Το μπάτζετ της ομάδας μας ωχριά μπροστά σε αυτό της άλλης ομάδας, όπως και το ρόστερ τους. Αγωνιζόμασταν και μαχόμασταν, κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι και χάναμε μόνο για 5 πόντους από αυτή την πανίσχυρη ομάδα.

Κι εκεί άρχισε η σύγχυση... Ο ιδιοκτήτης μπαίνει έξαλλος στα αποδυτήρια και λέει: "Τι κάνετε όλοι σας; Έπρεπε να χάνετε με 8 ή περισσότερους πόντους. Χάνω λεφτά!". Είμαι εκ φύσεως ανταγωνιστικό και προφανώς μπερδεύτηκα με όσα είπε. Δεν μπορώ να παίξω έτσι. Παίζω για να κερδίζω. Ο ιδιοκτήτης απάντησε: "Έτσι θα πάρεις το μηνιάτικό σου. Πρέπει να χάσεις με αυτή τη διαφορά, αλλιώς δεν θα πληρωθείς".

Μπορώ μόνο να φανταστώ αυτή τη γελοία κατάσταση της δωροδοκίας πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως δεν έχω πληρωθεί ακόμα, οπότε απείλησα πως θα φύγω, λόγω παραβίασης του συμβολαίου.

Έμεινα εκτός προπονήσεων και απείλησα πως θα υπογράψω σε άλλη ομάδα σε άλλη χώρα και τότε με πλήρωσαν ένα μηνιάτικο, από τα τρία που μου χρωστούσαν. Υπολείπονται δύο μήνες. Είναι αληθινή ιστορία. Και ιστορίες όπως αυτές συμβαίνουν κάθε ημέρα σε όλη την Ευρώπη".

 

Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!