Πώς πήρε άδεια οπλοφορίας ο Ιβάν Σαββίδης;

«Νιετ» (όχι) στη χορήγηση άδειας οπλοφορίας στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη είχε πει η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης όταν η αίτησή του είχε πάει για να πάρει τη σχετική γνωμοδότηση, αλλά παρά την άρνηση αυτή η Ασφάλεια και συγκεκριμένα το Τμήμα Οπλων και Εκρηκτικών τού χορήγησε την άδεια.

Ηδη το έγγραφο με την αρνητική γνωμοδότηση έχει ανασυρθεί από το αρχείο και βρίσκεται στη διάθεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, που εύλογα αναμένεται ότι θα αναζητήσει ευθύνες και στην Αστυνομία...

Ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας εξηγούσε χθες στην «Εφ.Συν.» ότι «σε περίπτωση αίτησης για χορήγηση άδειας οπλοφορίας ζητείται μεν η γνώμη της Εισαγγελίας, ωστόσο αυτό δεν είναι δεσμευτικό για τη διοίκηση». Μπορεί δηλαδή η Αστυνομία, παρά το εισαγγελικό «όχι», να εκτιμήσει ότι το πρόσωπο που αιτείται την άδεια επικαλείται σοβαρούς και βάσιμους λόγους και να τη χορηγήσει με δική της ευθύνη. «Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι σύνηθες», ξεκαθαρίζει ο ίδιος αξιωματικός.

Σε κάθε περίπτωση, το όπλο χορηγείται για την ατομική ασφάλεια του αιτούντος και απαγορεύεται ρητώς να το επιδεικνύει ή να κυκλοφορεί δημόσια εμφανώς με αυτό. Μπορεί να κάνει χρήση μόνο σε περίπτωση νόμιμης άμυνας και εφόσον αποδεδειγμένα κινδυνεύει η ζωή του από τυχόν επιτιθέμενο πρόσωπο.

Είναι σαφές λοιπόν ότι ο κ. Σαββίδης δεν είχε κανένα δικαίωμα να εμφανίσει ή να φέρει όπλο μέσα σε αθλητικό χώρο, όταν ακόμη και οι αστυνομικοί δεν φέρουν όπλα μέσα στο γήπεδο. Εκτός αυτού, πρόκειται για έναν επιχειρηματία με μεγάλη οικονομική δυνατότητα αποδεδειγμένα και άρα μπορεί να διαθέτει προσωπική ασφάλεια από εκπαιδευμένους άνδρες, που άλλωστε έχει... Στην ασφάλεια του ΠΑΟΚ, μάλιστα, συμπεριλαμβάνεται απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Αναμένεται με ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε αν η Εισαγγελία από τη μια θα προχωρήσει σε έρευνα για το πώς και υπό ποιες συνθήκες χορηγήθηκε η άδεια οπλοφορίας στον Ιβάν Σαββίδη και από την άλλη αν η Αστυνομία μετά το θλιβερό περιστατικό θα άρει τη χορηγηθείσα άδεια οπλοφορίας από τον μεγαλομέτοχο της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Εισβολή στην ΕΡΤ 3

Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας παρήγγειλε χθες τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από αναφορά της διοίκησης της ΕΡΤ3 για την εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ και τη διακοπή του δελτίου ειδήσεων την περασμένη Τρίτη στο κτίριο του καναλιού, στη λεωφόρο Στρατού.

Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός ζητά να επισυναφθεί ψηφιακό υλικό και να γίνει κάθε άλλη ενέργεια για τον εντοπισμό των υπόπτων, ώστε να σχηματιστεί δικογραφία κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Εντός έδρας ήττα με σκορ 90-63 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, στο αποτέλεσμα που ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της 26ης αγωνιστικής στη Euroleague.

Περισσότερα σε λίγο...


Πηγή: www.efsyn.gr


Σχολίασε κι εσύ!