Σκληρή η μάχη για το "Χρυσό Παπούτσι"

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τις διασυλλογικές διοργανώσεις που αισίως βρίσκονται στο δεύτερο σκέλος των ημιτελικών φάσεων. Σε μεγάλο βαθμό έχει ξεκαθαρίσει και το τοπίο στο ποιοι παίκτες διεκδικούν το "Χρυσό Παπούτσι", όχι όμως και στο ποιος θα είναι αυτός που θα το κατακτήσει. Υπάρχει φαβορί, αλλά όχι τόσο ξεκάθαρο.

Ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα, με το χατ τρικ απέναντι στη Λα Κορούνια που σφράγισε και το πρωτάθλημα για την ομάδα του, βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση με 32 γκολ σε Primera Division, μετρώντας 64 βαθμούς και ενώ έχει να δώσει ακόμα τέσσερις αγώνες στη La Liga με Ρεάλ Μαδρίτης (6/5), Βιγιαρεάλ (9/5), Λεβάντε (13/5) και Σοθιεδάδ (20/5).

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έμεινε "άσφαιρος" στο 0-0 με την Γουέστ Μπρομ στο "Άνφιλντ", χάνοντας ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες όπως το ανεπανάληπτο τετ α τετ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, μένοντας στα 31 γκολ και στους 62 βαθμούς. Ο Αιγύπτιος έχει να παίξει μόνο δύο ματς ακόμα, με Τσέλσι (6/5) και Μπράιτον (13/5) για την Premier League.

Οι δυο τους μάχονται για την πρώτη θέση, με τον Αργεντινό να έχει το πάνω χέρι και να... ελέγχει την κατάσταση, όμως ο Σαλάχ έχει αποδείξει ότι είναι μια μηχανή παραγωγής τερμάτων και ουδείς μπορεί να τον ξεγράψει. Αν και για τον ίδιο η κατάκτηση του Champions League είναι σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο. Αν έρθει και το "Χρυσό Παπούτσι", θα πρόκειται για το κερασάκι στην τούρτα.

Ο μόνος που μπορεί να σπάσει το δίπολο και να μπει σφήνα, διεκδικώντας με λιγότερες πιθανότητες το βραβείο του πρώτου σκόρερ, είναι ο Ιταλός στράικερ της Λάτσιο, Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος μετράει φέτος 29 γκολ και 58 βαθμούς. Οι Ρωμαίοι έχουν να δώσουν τρία ματς ακόμα για το πρωτάθλημα με Αταλάντα (6/5), Κροτόνε (13/5) και Ίντερ (20/5), με τον ίδιο βέβαια να τραυματίζεται και να είναι άγνωστο αν θα παίξει στα τελευταία ματς. Είναι το μεγάλο αουτσάιντερ.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν Μονάχου), Χάρι Κέιν (Τότεναμ) και Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ) έπονται στη λίστα του πρώτου σκόρερ, ισοβαθμώντας στους 52 βαθμούς και δεν διεκδικούν το βραβείο.

 

Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!