Μπάσκετ: Τα Τρίκαλα έσωσαν τον Πανιώνιο και καταδίκασαν τον Κόροιβο

Αήττητος ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο ο Παναθηναϊκός, «σφραγίζοντας» την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς των πλέι οφ, με μία επιβλητική νίκη, 111-57, επί του Λαυρίου.

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά τον όγδοο Κολοσσό Ρόδου, ενώ το Λαύριο τερμάτισε στην έκτη θέση και πρώτος αντίπαλός του θα είναι ο Προμηθέας Πατρών. 

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, ο δεύτερος Ολυμπιακός και ο τρίτος Προμηθέας Πατρών έδωσαν τον τελευταίο αγώνα τους στην κανονική περίοδο στο ΣΕΦ.

Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 104-69 και στην προημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την (έβδομη) Κύμη, ενώ ο Προμηθέας θα βρει στο δρόμο του το Λαύριο.

Τα Τρίκαλα πήραν μαζί τους στην Α2 τον Κόροιβο, περνώντας νικηφόρα με 85-82 από την Αμαλιάδα, για την 26η και τελευταία αγωνιστική.

Ως αποτέλεσμα «σώθηκε» πάνω... στο νήμα ο Πανιώνιος, καθώς στην ισοβαθμία με την ομάδα της Ηλείας είχε το πλεονέκτημα. Με 5,5'' για το τέλος του αγώνα, ο Τζαχί Κάρσον κατέρρευσε στο κέντρο του γηπέδου, μετά από φάουλ που του έγινε, με αποτέλεσμα να "παγώσουν" όλοι στο κλειστό της Αμαλιάδας.

Ο γκαρντ του Κοροίβου κέρδισε το φάουλ από τον Φίλιππο Καλογιαννίδη και εν συνέχεια... κατέρρευσε στο παρκέ. Μετά από περίπου πέντε λεπτά, κι αφού του τοποθετήθηκε κολάρο και μάσκα οξυγόνου, σηκώθηκε και αποχώρησε για να διακομιστεί άμεσα στο νοσοκομείο της πόλης.

Ενα θαύμα έψαχνε ο Πανιώνιος για την παραμονή στην Α1 κι αυτό έγινε! Αν και ηττήθηκε με 78-90 από το Ρέθυμνο στην Κρήτη, τα Τρίκαλα του έκαναν ανέλπιστο «δώρο». Εκτός οκτάδας πλέι οφ οι Κρήτες, που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους καταλαμβάνοντας τη 10η θέση, αφού υστερούσαν στην ισοβαθμία με τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 91-51 τον Φάρο και θα αντιμετωπίσει την πέμπτη ΑΕΚ, που νίκησε στο ΟΑΚΑ με 82-76 την Κύμη, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου πήρε το 8ο και τελευταίο «εισιτήριο» για τα πλέι οφ, αφήνοντας εκτός τον Άρη, μετά τη νίκη με 73-67 επί των «κιτρίνων», που ολοκλήρωσαν την περίοδο καταλαμβάνοντας την ένατη θέση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Σχολίασε κι εσύ!