Στην Βιτόρια το Final Four του 2019

Το Final Four της EuroLeague του 2019 θα διεξαχθεί στην Fenando Buesa Arena, καθώς η Βιτόρια πήρα το χρίσμα για να διαδεχθεί το Βελιγράδι.

Η Μόσχα έμοιαζε να είναι το μεγάλο φαβορί για να φιλοξενήσει την διοργάνωση, ενώ για το τελευταία διάστημα ακουγόταν και πως η Αθήνα είναι μάι από τις υποψήφιες πόλεις, αλλά τελικά η EuroLeague επέλεξε την Βιτόρια και την έδρα της Μπασκόνια, Fernando Buesa Arena.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφερόμενος στην επιλογή της EuroLeague δήλvσε πως "η Βιτόρια και η Μπασκόνα έχουν μια βάση πίστων φιλάθλων και περίμεναν καιρό για να διοργανώσουν ένα Final Foir. Είναι μία αναγνώριση για μία πόλη που αγαπάει το μπάσκετ, όσο λίγες".

Ο ισχυρός άνδρας της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα τόνισε πως "είναι ένα όνειρο που κυνηγούσαμε για πολλά χρόνια και τώρα έρχεται σε εμάς. Το Final Four του 2019 θα βάλει στον παγκόσμιο χάρητ  την Βιτόρια - Γκαστέις, την Άλαβα και την Χώρα των Βάσκων" ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Τζόρντι Μπερτομέου "για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Η διοργάνωση του πιο σημαντικού event του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι αναγνώριση για την ομάδα, η οποία το 2019 θα συμπληρώσει 60 χρόνια από την ίδρυσή της, αλλά και για την περιοχή που αναπνέει για το μπάσκετ".

Το Final Four της EuroLeague θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Fernando Buesa Arena, η οποία αποτελεί το σπίτι της Μπασκόνια και φιλοξενεί και αγώνες πολεμικών τεχνών, ενώ στα παιχνίδια μπάσκετ έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 15.176 φιλάθλους.

Photo credits: EuroLeague


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!