Αυτά αναφέρει η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για Σαββίδη και επεισόδια

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας την περασμένη Κυριακή (11/3) μετά το γκολ του Βαρέλα στο 89ο λεπτό του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, το οποίο αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον Κομίνη.

Η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη και τα γεγονότα που συνέβησαν αναφέρονται στην έκθεση της αστυνομίας, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο ισχυρός άνδρας του "Δικεφάλου του Βορρά" εισήλθε στο γήπεδο και κινήθηκε προς το κέντρο, παρουσία της προσωπικής του ασφάλειας, ζητώντας από την ομάδα του να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Επίσης, στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται πως με προτροπή της Αστυνομίας και δικών του ανθρώπων απομακρύνθηκε από το κέντρο, ενώ την ώρα που αποχωρούσε, κίνηση προς τον πάγκο της Ένωσης, αλλά και πάλι με την παρέμβαση αστυνομικών και ανθρώπων της ασφαλείας του, οδηγήθηκε προς την φυσούνα.

Διαβάστε την έκθεση της Αστυνομίας:

"Για το αντικείμενο του θέματος γνωρίζονται τα ακόλουθα:

1. Την Κυριακή (11-03-2018) και ώρα 19.30, στο γήπεδο Τούμπας διεξήχθη ο αγώνας ποδοσφαίρου στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής πρωταθλήματος Super League 2017-18, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ - Π.Α.Ε Α.Ε.Κ

-Οι φίλαθλοι της ομάδας Π.Α.Ο.Κ που εισήλθαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανήλθαν στις 28.000 ενώ δεν παρακολούθησαν τον αγώνα φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας.

-Λειτούργησαν όλες οι θύρες του γηπέδου

2. - Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, κατόπιν επίτευξης τέρματος της γηπεδούχου ομάδας και εξ αφορμής της γενικότερης αμφισβήτησης και της επικρατούσας την δεδομένη χρονική στιγμή έντασης, ο πρόεδρος της Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ιωάννης, συνοδεία της προσωπικής του ασφάλειας, εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και κινήθηκε προς το κέντρο αυτού. Κατόπιν προτροπής της προσωπικής του ασφάλειας και με την παρέμβαση Αστυνομικών Δυνάμεων απομακρύνθηκε από το κέντρο του γηπέδου και αποχωρώντας κινήθηκε προς τον πάγκο της Α.Ε.Κ, όταν και πάλι με την προτροπή των συνοδών της ασφαλείας και την παρέμβαση της Αστυνομίας, κινήθηκε με κατεύθυνση την φυσούνα των αποδυτηρίων. Λίγο πριν την αποχώρησή του, κινήθηκε εκ νέου με πρόθεση προσέγγισης των εκπροσώπων της φιλοξενούμενης ομάδας. Ακολούθως, ο διαιτητής και οι αποστολές των δυο ομάδων αποχώρησαν στα αποδυτήρια τους και περί ώρα 23.30, ο διαιτητής αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα.

3. - Για τα διαδραματισθέντα στο ως άνω γήπεδο διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (Υ.Α.Β.Α.Χ) της Δ/νσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

4. - Κατόπιν των προεκτεθέντων, παρακαλούμε για την ενημέρωση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου".


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!