Η φιέστα ξεκίνησε από τα Χανιά

Μπορεί η ΑΕΚ να δυσκολεύτηκε πολύ να βρει και αγωνιστικό ρυθμό και κυρίως ευκαιρίες για γκολ. Μπορεί να έκανε και ένα κακό δεύτερο ημίχρονο. Όμως τον τρόπο να «σπάσει» την μαζική άμυνα του Πλατανιά τον βρήκε.

Και με τη νίκη με 1-0 στα Χανιά, πλέον χρειάζεται έναν βαθμό στα τρια ματς που απομένουν, για να «κλειδώσει» την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα ήταν μια νίκη που δεν ήρθε εύκολα, κυρίως διότι ο Πλατανιάς από το πρώτο, μέχρι και το τελευταίο λεπτό, έμεινε "ταμπουρωμένος" στο αμυντικό του οχυρό. 

Γήπεδο: "Περιβολίων"

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής), Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χατζηνικολάου): Κλιάγιτς, Ντικαμονά, Νίλι, Πατράλης, Κασάλιτσα (75’ Ουντότζι), Στανισάβλιεβιτς (85’ Αγγελόπουλος), Μαλσά, Βάντερσον, Ουές Ραχμάν , Παπανικολάου (82’ Σινγκ), Ενσικουλού.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (56’ Γκάλο) , Μασούντ (68’ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας (90’ Χουλτ), Αραούχο.
 

Γκολ: 39' Χριστοδουλόπουλος

Κάρτες: 55’ Γαλανόπουλος, 66’ Πατράλης, 78’ Ουντότζι

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΠΙΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Η οδηγία του Μανόλο Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές του, όπως είχατε διαβάσει από νωρίς σήμερα (15/4) στο Sport24, ήταν να πιέσουν και να ψάξουν για ένα γρήγορο γκολ. Άλλωστε δεν ήταν δύσκολο για τον Ισπανό τεχνικό να προβλέψει τον προσανατολισμό του Πλατανιά, που ήταν η διπλή ζώνη μαζικής άμυνας. Και αυτό ακριβώς βρήκε μπροστά της η ΑΕΚ στο γήπεδο.

Πάντως η αλήθεια είναι πως οι παίκτες του Χατζηνικολάου, αυτή την μαζική άμυνα, την έβγαζαν οργανωμένα στο ξεκίνημα του ματς. Χωρίς να αφήνουν κενούς διαδρόμους για τους παίκτες της ΑΕΚ. Γι αυτό εξάλλου και παρόλο που η Ένωση είχε κατοχή της μπάλας που έφτανε ακόμα και στο 88%, παρόλο που οι δυο στόπερ της έπαιζαν στη… σέντρα, δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις στα πρώτα 30 λεπτά του ματς.

Με εξαίρεση μια κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι στο 4’ που πέρασε άουτ και ένα σουτ του Μπακασέτα μέσα από την περιοχή στο 29’, που απέκρουσε ο Κλιάγιτς, η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο να αξιοποιήσει την απόλυτη υπεροχή της. Κυρίως από τα άκρα έψαχνε λύσεις και διαδρόμους της Ένωσης, χωρίς ωστόσο να τους βρίσκει. Όμως συνέχιζε να σφίγγει την θηλιά στον «λαιμό» του Πλατανιά.

Στο 38’ ο Μπακασέτας σούταρε άουτ, αλλά ένα λεπτό αργότερα, η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την άμυνα των γηπεδούχων σχετικά ανοιχτή, ο Χριστοδουλόπουλος συνδυάστηκε με τον Αραούχο. Ο Αργεντινός έστρωσε στον Λάζαρο και εκείνος πρόλαβε και τους αμυντικούς και τον Κλιάγιτς για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Και η ΑΕΚ είχε βρει αυτό που έψαχνε. Παρόλα αυτά συνέχισε να πιέζει και ο Μπακασέτας και πάλι στο 43’, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν νίκησε τον τερματοφύλακα του Πλατανιά.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΡΙΣΚΟ

Θεωρητικά στο δεύτερο ημίχρονο θα έπρεπε να είναι ο Πλατανιάς αυτός που θα έπρεπε να αντιδράσει. Άλλωστε η ΑΕΚ και με το γκολ του Χριστοδουλόπουλου και μόνο, από το πρώτο μέρος, έπαιρνε εκείνο που ήθελε. Όμως η αντίδραση αυτή δεν ήρθε ποτέ από τους γηπεδούχους. Εξαίρεση η ατομική προσπάθεια του Νικαμονά από την άμυνα την επίθεση στο 65’.

Μάλιστα ο Πλατανιάς όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά ούτε καν άφηνε την μαζική άμυνα. Εξ ου και η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε πολύ να βρει διαδρόμους για να απειλήσει για το δεύτερο γκολ. Δεν ανέβαζαν καν ρυθμούς οι κιτρινόμαυροι. Εξακολουθούσαν να κυκλοφορούν την μπάλα, να έχουν την (απόλυτη) κατοχή, αλλά μέχρι εκεί. Και γι αυτό και το δεύτερο ημίχρονο στα Περιβόλια, είχε εξαιρετικά κακό θέαμα.

Επί της ουσίας δεν παίχθηκε καθόλου μπάλα. Ούτε η ΑΕΚ που είχε το προβάδισμα στο σκορ, αλλά ούτε και ο Πλατανιάς που έχανε, δεν πήρε το παραμικρό ρίσκο. Και έτσι το ματς κύλησε μέχρι και το τελευταίο του λεπτό, χωρίς καν να υπάρξει αξιόλογη φάση. Εξαίρεση δυο φάσεις με τον Λαμπρόπουλο. Μια προβολή στο 84’, που έφυγε άουτ και μια κεφαλιά στο 88’ που επίσης πέρασε άουτ.

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση που έγινε στο 65 λεπτό, ήταν η πιο θεαματική στο ματς από κάθε άποψη. Και διότι ο Ντικαμονά, παρότι αμυντικός, διένυσε όλο το γήπεδο και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του για να σουτάρει. Και διότι ο Τσιντώτας έκανε μια πολύ εντυπωσιακή απόκρουση. Και διότι αν είχε μπει γκολ σ’ εκείνη την φάση, ίσως να άλλαζαν τα δεδομένα στο ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Κουμπαράκης είχε ένα πολύ εύκολο απόγευμα. Δεν είχε καμία δύσκολη ή περίεργη φάση μέσα στο ματς. Και επομένως διαχειρίστηκε το παιχνίδι χωρίς να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στα Περιβόλια και τον τρόπο που πήρε τη νίκη η ΑΕΚ, προφανώς ο τίτλος του πολυτιμότερου πηγαίνει στον σκόρερ. Μπορεί να μην έκανε σούπερ ματς ο Χριστοδουλόπουλος και να βγήκε και νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως είναι ο παίκτης που επί της ουσίας έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι «μονομαχίες» του Μπακασέτα με τον Κλιάγιτς, ήταν ότι πιο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ ήταν ο καλύτερος και ο πιο επικίνδυνος παίκτης στο πρώτο ημίχρονο. Και αν δεν είχε βρεθεί ο τερματοφύλακας του Πλατανιά να τον σταματήσει τουλάχιστον τρεις φορές, θα είχε σκοράρει.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Χιμένεθ έδωσε θέση βασικού στον Μασούντ για να μπορέσει να έχει έναν μαέστρο που θα έδινε ρυθμό στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Όμως η αλήθεια είναι πως ο Ιρανός μεσοεπιθετικός περισσότερο… φάλτσα έκανε, παρά έδινε ρυθμό. Έκανε πολλά λάθη ο Μασούντ και δεν βοήθησε καθόλου.

Photo Credits: Eurokinissi


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!