Νταμπίζας, η επιστροφή: 1280 μέρες μετά την απόλυσή του

Μετά από 1.280 ημέρες, δηλαδή μετά την 11/11/2014 όταν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε ανακοινώσει απροσδόκητα την απόλυσή του, ο Νίκος Νταμπίζας επιστρέφει σήμερα και τυπικά στον Παναθηναϊκό, ως τεχνικός διευθυντής. Στις 17.30 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του με τους παίκτες του Τριφυλλιού στο Κορωπί, προκειμένου να συζητήσουν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στη λήξη της σεζόν.

Στα σχεδόν τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν ο Νταμπίζας εργάστηκε μόνο στην Ομόνοια ως τεχνικός διευθυντής τη σεζόν 2016 - 2017 και ήταν μέλος του πρώτου μικρού γκρουπ παλαίμαχων παικτών, οι οποίοι μετά από 16μηνο (σεμινάρια, εργασίες, μελέτη) κατάρτισης, πήρε το "M.I.P" ("Executive Master for International Players"), στην ίδια φουρνιά με τον Ερίκ Αμπιντάλ, τον Ζουνίνιο, τον Ραϊ, τον Νούνο Γκόμες, τον επίσης... "δικό μας", Πιερ Ισά. 

Ο Νταμπίζας είχε συζητήσει πριν από αρκετούς μήνες με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος προφανώς αποδέχθηκε την πρόταση στενών συνεργατών του, αφού προηγουμένως είχε αποδεχθεί το λάθος που είχε κάνει το 2014. Όμως οι συνθήκες που αυτή τη στιγμή θα βρει ο Νταμπίζας στο Τριφύλλι είναι - τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει χέρια η ΠΑΕ, αν βεβαίως συμβεί αυτό - πιο δύσκολες συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2013, όταν είχε αναλάβει τα ηνία μαζί με τον Γιάννη Αναστασίου.

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα με μεγάλους περιορισμούς στις μεταγραφές και -6 βαθμούς (ακόμη δεν έχει συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για την οριστική επικύρωση των ποινών), βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, το τοπίο είναι θολό ως προς την ιδιοκτησία της την επόμενη ημέρα και το μπάτζετ με τον Αλαφούζο στο τιμόνι "μνημονιακό" και πετσοκομμένο. Κοινός παρονομαστής με το καλοκαίρι του 2013; Αποκλεισμένος και πάλι ο Παναθηναϊκός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: τότε από την ΕΠΟ, τώρα από την UEFA. 

Καλείται να συμμαζέψει και να βάλει μια σειρά σε πολλά ο Νταμπίζας. Θέμα προπονητή, θέματα παικτών που εκκρεμούν, δομή και οργάνωση της ΠΑΕ, αμέτρητα. Κι' όλα με τον "αστερίσκο" της πιθανής αλλαγής ιδιοκτησίας μέχρι το τέλος Ιουνίου, η οποία θα επιφέρει λογικά μεγάλες αλλαγές και σε πρόσωπα, αλλά και σε... χρήματα.

Από σήμερα ουσιαστικά αρχίζει η σεζόν 2018-2019 για τον πολύπαθο Παναθηναϊκό. Ακριβώς δέκα χρόνια πριν, ήταν η πρώτη "πολυμετοχική" σεζόν. Εφέτος είναι ίσως η πλέον "μνημονιακή"... 

Photo credits: Eurokinissi


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!