Χριστοδουλόπουλος και άλλοι 18 για τον ελληνικό κορμό

Μια από τις αποφάσεις που έχουν πάρει στο Λιμάνι για τη δημιουργία της νέας ομάδας, είναι η τόνωση του ελληνικού στοιχείου. Για την ανακατάληψη της κορυφής εντός συνόρων και την εύρυθμη λειτουργία των αποδυτηρίων, μοιάζει απαραίτητη η προσθήκη παικτών στο ρόστερ που αντιλαμβάνονται το που βρίσκονται.

Καλύτερα από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές αυτό δεν μπορεί να το υπηρετήσει άμεσα κανείς. Έτσι στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο και να δημιουργήσουν μια βάση για τα επόμενα χρόνια.

Προφανώς και στους Πειραιώτες δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν τώρα παίκτες όπως ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος ή ο Μήτρογλου. Επομένως οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να αποκτήσουν τους καλύτερους Έλληνες που κυκλοφορούν σε... ρεαλιστική βάση.

ΛΑΖΑΡΟΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Έτσι έκαναν με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που μαζί με πολλούς ακόμη Έλληνες παίκτες που ανήκουν ή ενδιαφέρουν σοβαρά τον Ολυμπιακό, αποτελούν τη δεξαμενή μέσα από την οποία θα προκύψουν αυτοί που θα σχηματίσουν την ελληνική βάση της ομάδας.

Χουτεσιώτης, Στεργιάκης, Γιαννιώτης, Ανδρούτσος, Ρισβάνης, Νικολάου, Βέργος, Φορτούνης, Κούτρης, Τσιμίκας, Μανθάτης, Σιώπης, Σάλιακας, Βρουσάι, Μάνος και Ταχτσίδης, είναι ακόμη 16 παίκτες που έχουν τις δικές τους πιθανότητες να αποτελέσουν μέρος του κορμού. Άλλοι περισσότερες, άλλοι λιγότερες.

Για παράδειγμα είναι ένα πιθανό σενάριο η παραχώρηση του Χουτεσιώτη με τη μορφή δανεισμού (αφού ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό), προκειμένου να βάλει μια γεμάτη σεζόν στα γάντια του.

Ο Μάνος έχει προβάδισμα έναντι του Βέργου ως εναλλακτική λύση στη θέση του φορ, Σάλιακας - Μανθάτης - Βρουσάι θα προσπαθήσουν να πείσουν στην προετοιμασία τον Πέδρο Μαρτίνς πως είναι σε θέση να δώσουν λύσεις μέσα στη σεζόν. Το μέλλον του Ταχτσίδη είναι επίσης μετέωρο, ενώ και η περίπτωση Ρισβάνη δεν συγκεντρώνει παρά λίγες πιθανότητες επιστροφής.

Στον Ολυμπιακό ανήκουν και οι Γούτας, Γιαννιώτας, που θα συνεχίσουν στο εξωτερικό. Ο Μασούρας της ΑΕΛ είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξεκάθαρα ενδιαφέρει τους Πειραιώτες και θα είχε ρόλο στο ρόστερ της νέας σεζόν, ενώ η περίπτωση του Βέλλιου έχει μείνει στάσιμη και είναι σε συνάρτηση με την απόφαση του Μαρτίνς για τον Μάνο.

Ο Καρνέζης είναι επίσης ένας Έλληνας που έχει παίξει στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, με τον Ολυμπιακό πάντως να διαψεύδει την ύπαρξη ενδιαφέροντος για τον έμπειρο γκολκίπερ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

Υπάρχει ουσιαστικά μια 19άδα Ελλήνων παικτών, οι Χριστοδουλόπουλος, Χουτεσιώτης, Στεργιάκης, Γιαννιώτης, Ανδρούτσος, Ρισβάνης, Νικολάου, Βέργος, Φορτούνης, Κούτρης, Τσιμίκας, Μανθάτης, Σιώπης, Σάλιακας, Βρουσάι, Μάνος, Ταχτσίδης, Βέλλιος και Μασούρας, μέσα από την οποία θα διαμορφωθεί σε ένα ποσοστό η ελληνική δυναμική στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Η τελική επιλογή ανήκει στον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς πέραν των Χριστοδουλόπουλου, Γιαννιώτη, Ανδρούτσου, Νικολάου, Φορτούνη, Κούτρη και Μασούρα (εφόσον προχωρήσει ο Ολυμπιακός στην απόκτηση του) που μπορούν να λογίζονται ως σίγουροι στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού, οι υπόλοιποι θα περάσουν από το μικροσκόπιο του νέου προπονητή των Πειραιωτών.

Πρόθεση των "ερυθρολεύκων" είναι να υπάρχει ένας αριθμός τουλάχιστον 12-14 Ελλήνων παικτών στου Ρέντη, χωρίς να αποκλείεται και κάποια έκπληξη προσθήκης ποδοσφαιριστή από την Κ-20, ενώ είναι πάντα ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεταγραφικού ενδιαφέροντος για οποιονδήποτε διεθνή ποδοσφαιριστή υπάρχει πρόσφορο έδαφος απόκτησης του.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χριστοδουλόπουλος διετίας στον Ολυμπιακό!

Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!