"Γκρεμίστε μέσα σε πέντε μέρες τις αυθαιρεσίες"

Η πίεση και οι συντονισμένες νομικές ενέργειες της ΑΕΚ προκειμένου να τελειώσει η υπόθεση των αυθαίρετων γκαράζ των απορριμματοφόρων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας στην "πλάτη" του εργοταξίου του νέου γηπέδου, φαίνεται πως φέρνουν αποτέλεσμα.

Ύστερα από συνάντηση που είχαν οι άνθρωποι της Δικέφαλος 1924 και της Ερασιτεχνικής, με τον συντονιστή Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, προέκυψε τελεσίγραφο ως προς την άμυνα κατεδάφιση των αυθαίρετων στο Άλσος. Κάτι που σημαίνει πως το θέμα θα έχει κλείσει μέχρι και τις αρχές του Ιούνη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ γίνεται επιτέλους και μετά από μεγάλες προσπάθειες η αφορμή να σταματήσουν όλες οι παρανομίες, οι αυθαιρεσίες και το οικολογικό έγκλημα που συντελείται από τον Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος μέσα στο Αλσος των 485 στρεμμάτων, που ανήκει στους Δημότες ολόκληρης της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι της Δικέφαλος 1924 ΑΕ και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της Aποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με το Συντονιστή Γενικό Γραμματέα κ. Σπύρο Κοκκινάκη, παρουσία του Διευθυντή Δασαρχείου Αττικής, κ. Σίμνου, της Διευθύντριας της Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κας Αρδίτσογλου και του Υπεύθυνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, κ. Λάβδα.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και συζητήθηκαν όλα τα θέματα της απομάκρυνσης των παράνομων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας μέσα στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και κυρίως η κατάληψη από τις παράνομες εγκαταστάσεις του Δήμου της ζώνης πυροπροστασίας του Άλσους, που περιβάλλουν το γήπεδο.

Αυτό που ειπώθηκε από όλους και με βάση τις σχετικές κατευθύνσεις του Συντονιστή Γενικού Γραμματέα είναι ότι δρομολογούνται άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κατεδάφιση των διαπιστωμένων αμετάκλητα ως αυθαίρετων εγκαταστάσεων, όπως προβλέπεται από το νόμο και με δεδομένο ότι με την υπ. αρ. 4480/2015 απόφαση του Ε’ τμήματος του ΣτΕ η σχετική έκθεση αυτοψίας κατέστη αμετάκλητη!

Αποφασίστηκε ότι θα δοθεί πενθήμερη διορία στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας προκειμένου να γκρεμίσει όλες τις αυθαίρετες κατασκευές μέσα στο Αλσος με δικά του μέσα διαφορετικά αμέσως μετά θα εκδοθεί διαταγή κατεδάφισης των εν λόγω κατασκευών και θα επιληφθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μαζί με το ερασιτεχνικό σωματείο με τα μέσα που διαθέτει. Εκτιμάται ότι το μείζον αυτό ζήτημα θα έχει διευθετηθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Η Δικέφαλος 1924 ΑΕ αλλά και η ερασιτεχνική ΑΕΚ εξακολουθούν να υποστηρίζουν σε όλους τους τόνους ότι κάθε ολιγωρία είναι απαγορευτική όχι μόνο για το θέμα του γηπέδου, αλλά και για τους Δημόσιους Λειτουργούς από τη στιγμή που βάζει σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο τόσο την ακεραιότητα του Άλσους όσο και τη δημόσια υγεία.

Καλούμε τον Δήμο έστω και την τελευταία στιγμή να αφυπνιστεί και να συνεργαστεί μαζί μας στα διαχρονικά αιτήματα της ΑΕΚ, που σχετίζονται και με την κατασκευή του γηπέδου μας, αλλά και με το δημόσιο συμφέρον".


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!